Серина: Само преди година се борех за живота си в болница (видео)

от в 04:36 на 07.09.2018
Георги Христов

Точно година, след като стана майка Серина Уилямс отново достигна до финала на Откритото първенство на САЩ. Тя победи в полуфиналите на състезанието в Ню Йорк Анастасия Севастова с 6:3, 6:0.

Уилямс, която на 26 септември навършва 37 години, вече е само на една победа от 24-та си титла в Големия шлем. През тази година тя загуби в спора за трофея на Уимбълдън срещу Ангелик Кербер.

"Преди година буквално се борех за живота си в болницата с бебето ми," заяви веднага след успеха Уилямс. Това е само началото. Завърнах се преди няколко месеца и вече гледам напред до края на този сезон, а и към новата година. Претърпях четири операции. А сега не просто мога да тренирам, но достигам финали. Ето защо винаги, когато изляза на този корт, съм благодарна за възможността да играя тенис. Ето защо независимо какво се случи в даден мач - дали е полуфинал или финал, аз се чувствам сякаш вече съм спечелила.

"Най-добрият момент да си мислиш за евентуален финал е още по време на първи кръг, тъй като така не си твърде превъзбуден, когато достигнеш четвъртфиналите," допълни Уилямс.

С достигането си до финала Уилямс си гарантира място под №16 в световната ранглиста. Ако грабне титлата, тя ще бъде №11. По пътя към финала Уилямс е загубила само един сет - срещу Кайа Канепи.

Финалната битка е в събота от 23,00 часа българско време.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серина: Само преди година се борех за живота си в болница (видео) Георги Христов
Теми:  
us open | открито първенство на сащ | серина уилямс | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook