Серина Уилямс: Все още има останали сили в мен; не съм изненадана от нивото си

от в 12:43 на 01.09.2022
Мирела Николова

Преди близо месец Серина Уилямс обяви, че тазгодишният US Open ще бъде последният турнир в нейната легендарна кариера. Американката обаче упорито отказва да напусне професионалната тенис сцена, след като през вчерашния ден тя постигна втори пореден успех в Ню Йорк, надделявайки над световната №2 Анет Контавейт пред близо 30-хилядната публика на "Артър Аш".

На въпрос дали е изненадана от показаното ниво, Уилямс отвърна с усмивка: "Какво? Аз съм Серина, така че..." След знаменитата си победа 23-кратната шампионка от Шлема разкри, че липсата на очаквания към нея и пълната подкрепа от страна на публиката са нещата, които стоят в основата на впечатляващите ѝ изяви дотук през седмицата, а ето и какви точно бяха думите на американската легенда след снощния успех:

"Не изпитвам напрежение в момента. Обичам тази публика, атмосферата е просто фантастична. Все още имам останали сили в мен, ще видим какво ще се случи по-нататък. Аз съм много добра тенисистка! Това е, което умея да правя най-добре. Обичам предизвикателствата и ги приемам с удоволствие. Тази година не играх много мачове, но тренирах усилено. В последните ми срещи нещата не се получаваха, но тук, в Ню Йорк, вече е различно.

След като загубих втория сет днес, си помислих, че това може да е последният ми сет в кариерата, затова трябва да дам всичко от себе си. Просто исках да продължа да опитвам и да видя на какво съм способна. Раздадох се максимално и съм изключително развълнувана от случилото се."

"Сега нямам какво да доказвам. Нямам какво да губя. Всичко е бонус. От 1999 година имам мишена на гърба си, но сега това не е така. Чувствам, че вече съм спечелила всичко - и буквално, и преносно. Всичко, което съм постигнала, е невероятно. В момента искам просто да се забавлявам", добави още американката по време на своята пресконференция.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серина Уилямс: Все още има останали сили в мен; не съм изненадана от нивото си Мирела Николова
Теми:  
us open 2022 | wta | интервю | любопитно | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook