Серина Уилямс по повод новоучредената асоциация на играчите: Винаги ще съм на страната на Джокович

от в 13:07 на 02.09.2020
Катерина Георгиева
Името на световния №1 Новак Джокович е често споменавано през последните няколко дни поради ред причини. Освен че триумфира на Western&Southern Open, с което завоюва 80-тата си титла и стана носител на втори „Златен Мастърс”, сърбинът подаде оставка и като председател на Съвета на играчите на ATP в събота заедно с канадеца Васек Поспишил, за да учредят нов съюз на състезателите, известен като Асоциация на професионалните тенисисти (PTPA).

https://twitter.com/DjokerNole/status/1300011954732437505?s=20

Редица големи имена от тенис средите изразиха позицията си по повод новосъсзадената организация, която ще бъде независима от АТР. Докато борбата за по-значителна част от приходите, събрани от турнирите, е водещата цел на асоциацията, проектът на Ноле е подложен на критики за липсата на участие на жените. Съоснователят на PTPA увери всички, че се води диалог с WTA, но засега съюзът си остава ориентиран единствено към мъжете състезатели.

Бившата №1 Серина Уилямс не пропусна да даде отношението си по въпроса по време на пресконференцията след старта на кампанията си на Откритото първенство на САЩ във вторник. Тя заяви, че не подлага под съмнение добрите намерения на Джокович и е нетърпелива да разбере детайли за инициативата.

уилямс

„Наистина би ми било интересно да науча повече, защото чувствам, че не мога да си съставя обосновано мнение, ако не съм запозната в подробности. Очевидно винаги съм на страната на „Отбор Джокович” ” –сподели американката.

https://twitter.com/ReemAbulleil/status/1300953703604785153?s=20

23-кратната шампионка на Шлема участва в Съвета на играчите на WTA твърдо подкрепя тезата, че трябва да се даде гласност на исканията на състезателките. След като е била на върха на женския Тур повече от две десетилетия, Уилямс безспорно е наясно с особеностите на ръководния орган. На въпроса дали има нужда от „реорганизация“ на WTA от гледна точка на структурата на управление, тя бе лаконична:

„От 30 години съм част от WTA Тура и знам много неща, които се случват там, но за момента не бих могла да коментирам. Чувствам, че Новак има ясно изразени възгледи, които често пъти са верни. Да, просто ще трябва да изчакам“- завърши Уилямс.

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серина Уилямс по повод новоучредената асоциация на играчите: Винаги ще съм на страната на Джокович Катерина Георгиева

Коментари





Следвайте ни в Facebook