Серина: Вече нямаме конфликт с Шарапова; всичко между нас беше просто състезание

от в 08:32 на 22.05.2024
Елеонора Александрова

Съперничеството между Серина Уилямс и Мария Шарапова остава емблематично за женския тенис. Макар и американката да доминира над рускинята с 20 победи от 22 си двубоя помежду им, мачовете им винаги са носели специален заряд, като една от основните причини за това е силният характер, който и двете тенисистки имат на и извън корта. 

През годините спекулациите за обтегнатите отношения между легендите на тениса ставаха все по-силни, а върховата точка дойде в момента, когато Шарапова написа в автобиографията си "Unstoppable: My Life So Far", че Серина я е мразела защото е била кльощавото дете, което я е победило на Уимбълдън.

Съвсем наскоро обаче двете се забавляваха заедно на модното събитие "Met Gala", а  Уилямс потвърди, че отношенията между нея и русинята вече далеч не са враждебни и всичко, което са си казвали след мачовете е плод на емоциите, спортната злоба и желанието за победа:

"Имало ли е някога конфликт между нас? Предполагам, че да. Беше просто състезание. И двете сме силни характери, които приемат много навътре пораженията и искахме да смажем конкуренцията. Тя печелеше, аз печелех, желанието за победа беше наша двиателна сила и не мисля, че беше нещо лично. Просто беше: „Искаш ли да спечелиш?".

Източник: Sportskeeda Tennis


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серина: Вече нямаме конфликт с Шарапова; всичко между нас беше просто състезание Елеонора Александрова
Теми:  
wta | интервюта | мария шарапова | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook