Сериозна изненада на US Open: Играч извън топ 300 надви шампиона от Индиън Уелс

от в 10:33 на 30.08.2022
Калоян Соколов

Брендън Холт беше едно напълно непознато име за тенис обществеността преди началото на US Open, но изглежда това няма да продължи за твърде дълъг период от време. 24-годишният американец е син на бившата номер едно Трейси Остин и в момента до голяма степен прави първите си по-сериозни крачки в мъжкия тенис, след като доскоро се състезаваше единствено на колежанско ниво. Талантът на Холт обаче се прояви мигновено и той спечели цели пет трофея в хода на сезона, постигайки серия от 15 поредни победи.

Тазгодишното Открито първенство на САЩ пък се явяваше дебют в Големия шлем за Брендън, който изобщо не показа притеснение от този факт и съумя да преодолее нашия Димитър Кузманов в третия квалификационен кръг, за да продължи към основната схема. В нея наглед шансовете на световния номер 303 за нещо значимо бяха по-скоро единствено само в сферата на фантастиката, защото още на старта го чакаше двубой с неговия именит сънародник Тейлър Фриц. Квалификантът обаче имаше други планове и постигна нов сензационен успех, отстранявайки най-голямата надежда на домакините за добро представяне и така си гарантира сблъсък с аржентинеца Педро Качин.

Срещата започна неочаквано силно за аутсайдера, който направи ранен пробив и задържаше аванса си до 5:2, когато десетият поставен показа своята класа и докара нещата до тайбрек, където беше безкомпромисен. Нещата до голяма степен се повториха във втория сет, тъй като отново Фриц навакса ранен пасив и имаше три сетбола на разположение при 6:5 в своя полза. Тогава по-нискоранкираният тенисист демонстрира завидно самообладание и надделя в нов тайбрек, за да изравни общия резултат.

Оттам насетне инициативата се пренесе изцяло от страната на квалификанта, докато грешките на неговия съперник надхвърлиха 50. Холт удържаше на агресията в ударите на световния номер 12 и често контраатакуваше успешно, което му позволи да бъде винаги крачка напред спрямо Фриц в следващите два сета и закономерно сензацията стана реалност.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сериозна изненада на US Open: Играч извън топ 300 надви шампиона от Индиън Уелс Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2022 | брендън холт | Обзори | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook