Сериозна изненада при дамите: Бивша шампионка на Уимбълдън взе само 4 гейма

от в 03:06 на 18.01.2022
Калоян Соколов

Стартът на сезона се превръща в кошмарен за Петра Квитова, която откри 2022-ра със загуба от тенисистка извън топ 100, като впоследствие отпадна още във втория кръг на надпреварата в Сидни. Така чехкинята замина с понижено самочувствие и очаквания към Мелбърн, а там тя трябваше да претърпи ново разочарование. Това се случи, след като бившата шампионка на Уимбълдън отстъпи пред румънката Сорана Кърстя с 2:6 2:6 и по този начин ще загуби мястото си в топ 20 на световната ранглиста.

Първият сет премина изцяло под диктовката на румънката, която печелеше с лекота своите подавания и непрекъснато притискаше съперничката си от ретур. Квитова пък имаше сериозни проблеми на начален удар, пласирайки едва 32 процента от първите си сервиси в корта и закономерно инкасира два пробива, които бяха напълно достатъчни на непоставената състезателка, за да поведе в отделните части.

Вторият сет се разви напълно аналогично, макар че световната номер 19 значително повиши качеството си на сервис, само че не можеше да направи поредица от агресивни изпълнения от дъното на корта и грешките се трупаха на сметката ѝ. Бившата шампионка от Шлема изглеждаше видимо изнервена от развоя на срещата и все по-често започна да насилва ненужно ситуацията, което беше добро дошло за Кърстя и тя с лекота намери място във втория кръг на Аустрелиън Оупън, където ще я очаква двубой  с Кристина Кучова.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сериозна изненада при дамите: Бивша шампионка на Уимбълдън взе само 4 гейма Калоян Соколов
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън | Обзори | петра квитова | сорана кърстя

Коментари





Следвайте ни в Facebook