Сериозна трансформация: Сок свали 10 килограма и се закани, че се завръща в елита

от в 16:57 на 07.02.2023
Калоян Соколов

Качествата на Джак Сок никога не са били поставяни под съмнение и американецът винаги е бил един от любимците на публиката, тъй като безспорно е сред най-атрактивните състезатели в ATP Тура. За съжаление, то феновете все по-рядко могат да се наслаждават на топовния му форхенд и майсторски изяви в близост до мрежата, защото Сок се намира в сериозна дупка и така и не може да се завърне към играта, която през 2017-а го изведе до спечлването на Мастърса в Париж и дебют в световния топ 10.

Една от потенциалните причини за неуспехите на бившия номер осем е неговата недостатъчно добра работна етика и едва ли ще е незаслужено, ако кажем, че американецът определено се състезава с наднормено тегло от дълго време насам и не вземаше никакви мерки, за да подобри физическото си състояние.

Всичко това доведе до редица срещи, в които Джак видимо не издържаше на сериозните натоварвания и бързо ставаше неконкурентноспособен, а отказванията бяха често срещано явление при него. Явно обаче двойковият шампион на Уимбълдън е решил да предприеме драстични мерки, с които да си даде шанс отново да се бори за големите трофеи и го видяхме в перфектна кондиция за първия му мач през новия сезон.

Сок изглеждаше напълно преобразен и значително по-лек, което му помогна да издържи в над тричасовия маратон срещу Иля Ивашка, като заслужено се класира за втория кръг на ATP надпреварата в Далас, а впоследствие сподели през какво е преминал в хода на предсезонната си подготовка.

Точно заради подобни мачове предпочетох да не пътувам за Австралия. Реших да проведа сериозна 3-месечна физическа подготовка, за да приведа тялото си във възможно най-добра форма и така да си дам шансове за завръщане обратно в елита на спорта. Свалил съм 10 килограма и вече не ям абсолютно нищо след 18:00 часа вечерта. Последните няколко години бяха тежки за мен и е забавно отново да си проправям път обратно. Заради такива победи си струват всички други саможертви и съм развълнуван да продължа напред - сподели щастливият победител, който в следващия кръг ще премери сили с топ поставения Тейлър Фриц.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сериозна трансформация: Сок свали 10 килограма и се закани, че се завръща в елита Калоян Соколов
Теми:  
atp | далас | джак сок | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook