Сериозна заявка: Рибакина опустоши финалистка от Шлема и е сред последните 8 в Маями!

от в 21:47 на 25.03.2024
Елеонора Александрова

Елена Рибакина започна сезона, като една от основните фаворитки, като за в рамките на едва два месеца тя спечели две титли. Здравословни проблеми обаче принудиха една от най-големите звезди в женския тенис да се оттегли преди четвъртфиналния й мач в Дубай, както и да пропусне титлата в Индиън Уелс. Това се отрази на резултатите в първите й две срещи в Маями, като свветовната номер 4 изненадващо загуби сет и в двата й мача. Днес обаче Рибакина отново напомни на себе си с победа в два последователни сета над 18-тата в света, Мадисън Кийс, с резултат 6:3, 7:5 и на четвъртфиналите ще срещне Мария Сакари, която се класира за следващия кръг, поради оттегляне на опонентката й от предния талъв, Анна Калинская.

Началото започна ударно за представителката на топ 5, която не допусна точка в първия си сервис гейм и още в следващия имаше три брейкпойнта. Бившата "мейджър" финалистка обаче спаси всички тях. Следващите подавания ни предложиха интересни разигравания, като и двете показваха равностоен тенис, с възможност да променят резултата в тяхна полза. При 4:3 обаче късметът се усмихна на представителката на Казахстан и така тя успя да реализира пробив. Това осигури необходимата увереност на световната номер 4 в следващия гейм и така с резултат 6:3 везните се наклониха в нейна полза.

Началото на втория сет също изглеждаше обещаващо за Рибакина, която си осигури преднина още при 1:1 от началния удар на опонентката й. Въпреки това, Кийс не показа, че е готова да отстъпи на фаворитката и успя да се върне в играта при 3:2, изравнявайки резултата в геймовете. Следваха силни подавания от двете тенисистки, които не бяха готови да отстъпят лесно. Единадесетият гейм обаче се оказа ключовият момент за развитието на мача. Нивото на игра на бившата номер 7 спадна, от което шампионката от Уимбълдън от 2022-ра се възползва и повеждайки отново с пробива, бе безпогрешна в последното подаване и така с резултат 7:5 си осигури поредния четвъртфинал на ниво WTA-1000.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сериозна заявка: Рибакина опустоши финалистка от Шлема и е сред последните 8 в Маями! Елеонора Александрова
Теми:  
елена рибакина

Коментари

Следвайте ни в Facebook