Сериозни изненади в Маями: 2-кратна финалистка от Шлема и шампионката от WTA финалите са аут

от в 01:53 на 25.03.2023
Мартин Петков

Елитната надпревара в Маями от категория WTA 1000 започна преди броени дни, но това не попречи да станем свидетели на сериозни изненади с участието на най-добрите тенисистки още в първите кръгове на състезанието. Под светлините на прожекторите попадна финалистката от Уимбълдън и от US Open - Онс Жабер, която има крайно разочароващо начало на новия сезон, което единствено беше затвърдено в този аспект, след като квалификантката Варвара Грачева разгроми тунизийката за само 66 минути на корта - 6:2 6:2, с което си гарантира в третия кръг на турнира да срещне Магдалена Фрех.

В дебютната част ниската ефективност на спечелени точки на собствен сервис далеч не работеше в полза на световната номер 5, чийто начален удар се превръщаше в леса мишена за младата рускиня, която реализира два пробива и записа сета на сметката си. Във втората част квалификантката продължи да е все така уверена в своите действия и поведе с брейк, преди Жабер да използва правото си за медицински таймаут, след който успя за известен период от време да подобри състоянието си, но константно високото равнище на световната номер 54 си каза думата и тя подпечата най-голямата победа в кариерата си.

По-късно в хода на състезателния ден на корта видяхме и шампионката от WTA финалите - Каролин Гарсия, която търсеше своя реванш от Сорана Кърстя за поражението си от нея през миналата седмица в Индиън Уелс. До такъв развой на събитията обаче не се стигна, след като в този случай румънката беше дори още по-убедителна в представянето си и отпусна едва пет гейма на световната номер 4, преди да се наложи над нея с крайното 6:2 6:3, подпечатвайки си среща с намиращата се във форма Каролина Мухова.

Стартът в двубоя на 74-тата в класацията на WTA беше повече от впечатляващ, след като тя държеше топката неизменно в корта и се възползваше от многобройните грешки на французойката, като успя да пробие на цели три пъти в откриващия сет, записвайки го срещу името си. Във втората част съотношението на силите беше при паритет, като никоя от двете тенисистки нямаше инициативата на своя страна, за да бъдем отведени до осмия гейм, в който Гарсия взе неколкократно грешни решения как да продължи атаките си и под знака на неспирните неточности от нейната ракета, Кърстя реализира късен пробив, с който сложи точка на спора в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сериозни изненади в Маями: 2-кратна финалистка от Шлема и шампионката от WTA финалите са аут Мартин Петков
Теми:  
wta | варвара грачева | каролин гарсия | маями | онс жабер | сорана кърстя

Коментари





Следвайте ни в Facebook