Серундоло за чувството да се изправиш срещу Надал: Сякаш си преследван от лъв

от в 14:50 на 03.08.2022
Мирела Николова

Рафаел Надал е истинска легенда в спорта и не е учудващо, че нервите на голяма част от играчите са опънати до краен предел, когато застанат от другата страна на мрежата срещу Матадора. В това успя да се убеди 23-годишният Франсиско Серундоло, който трябваше да се изправи срещу именития испанец на старта на тазгодишния Уимбълдън.

Аржентинецът се представи достойно, като спечели сет и дори разполагаше с пробив в четвъртата част, но в крайна сметка 22-кратният шампион от Шлема засвидетелства отново своята пословична борбеност и не позволи да се стигне до пети решителен сет. В свое скорошно интервю младокът се върна назад към въпросния двубой и разкри колко трудно ментално е да се изправиш срещу Рафа.  

"Час и половина преди началото на мача притеснението започна да ме обзема. Докато вървях от съблекалните към корта, минавайки през тунелите на комплекса, имах усещането, че Рафа е зад мен, че диша във врата ми. Чувствах се така, сякаш съм преследван от лъв, който идва за плячката си.

Няколко метра, преди да стъпим на корта, си казах: "Излизам, за да убивам, тъй като в противен случай ще си прекарам изключително зле". В момента, в който стъпих на тревата, си помислих: "Виж къде съм". След това започнах да се забавлявам на корта и напрежението ми се изпари. Ако не бях направил това, щях да загубя 1:6 1:6 1:6", разказа световният №25.

Източник: FirstSportz


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серундоло за чувството да се изправиш срещу Надал: Сякаш си преследван от лъв Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | рафаел надал | уимбълдън | франсиско серундоло

Коментари





Следвайте ни в Facebook