Сет на нула за 12-та поредна победа: Рибакина разгроми 1/2-финалистка от Ролан Гарос

от в 09:59 на 29.03.2023
Калоян Соколов

Елена Рибакина беше напът да напусне надпреварата в Маями още в самото начало, но отрази мачбол в третия кръг срещу Паула Бадоса и оттогава живее втори живот в турнира. Казахстанската представителка е безупречна в последните си два двубоя, като надгражда с всяка свое следващо излизане на корта и тази нощ осъществи разгромна победа над италианката Мартина Тревизан - 6:3 6:0. По този начин шампионката от Индиън Уелс записа своята 12-та поредна победа и вече въобще не е толкова далеч от постигането на "Слънчев" дубъл", а следващото препятствие пред нея ще бъде световната номер три Джесика Пегула, която досега винаги се е оказвала непреодолимо изпитание за носителката на трофея от Уимбълдън.

Мачът не започна по най-добрия начин за световната номер седем, защото тя почти веднага беше изправена пред точка за пробив, но я отрази с мълниеносна комбинация от мощен сервис и топовен форхенд по правата, за да спаси подаването си. Това даде нужния импулс в действията на фаворитката и тя скоро дръпна с 4:1 в геймовете, ала допусна известен спад на концентрацията и Тревизан реализира моментален рибрейк. Миналогодишната 1/2-финалистка от Ролан Гарос обаче нямаше възможност да се радва за много дълго, тъй като веднага Рибакина отново пое контрола над мача и съвсем скоро вече имаше преднина в световете.

Втората част беше пълен кошмар за етническата рускиня по отношения на нейния процент вкаран първи сервис, който падна до 39, ала тя го компенсираше с безкрайно агресивна и точна игра от дъното на корта, с чиято помощ влезе в серия от нови шест спечелени гейма и по този начин си извоюва правото да спори за място във финалната четворка на състезанието.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сет на нула за 12-та поредна победа: Рибакина разгроми 1/2-финалистка от Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
wta | елена рибакина | мартина тревизан | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook