Сезонът на Андреев приключи: Контузия спря българина срещу топ поставения в Маспаломас

от в 18:16 на 02.12.2022
Калоян Соколов

Адриан Андреев буквално профуча през откриващите си два двубоя на Чаланджъра в испанския град Маспаломас, като загуби общо пет гейма в тях и с огромна лекота се класира за четвъртфиналите на надпреварата. Родният ни представител бележи сериозен прогрес през последните седмици и напълно заслужено този понеделник дебютира в топ 200, а освен това измести Димитър Кузманов от позицията на втора българска ракета.

Днес обаче Андреев не можа да излезе за четвъртфиналния си сблъсък с топ поставения Душан Лайович, защото е получил травма в областта на дясното коляно и така бившият номер 23 продължи към фазата на финалната четворка, в която го очаква сблъсък с местния представител Пабло Ламас Руис. 

Нашият сънародник пък няма да участва в повече състезания през 2022-ра година и сега ще има на разположение близо месец за възстановяване, като се очаква да го видим в действие за новото смесено отборно състезание United Cup (29 декември - 8 януари), където тимът на България ще бъде предвождан от Григор Димитров и се очаква да премери сили със селекциите на Гърция и Белгия.

Самата тазгодишна кампания беше най-успешната в кариерата на Адриан, защото той я започна класиран на 365-та позиция, докато в момента е под номер 197 в ранглистата на ATP и дори през следващата седмица ще подобри отново върховото си място в подреждането на професионалните играчи, което ни дава поводи за сериозен оптимизъм спрямо неговото представяне догодина.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сезонът на Андреев приключи: Контузия спря българина срещу топ поставения в Маспаломас Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | душан лайович | маспаломас | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook