Шампион от Шлема защити Джокович: ATP е кукла в ръцете на големите корпорации

от в 15:47 на 08.02.2022
Калоян Соколов

Новак Джокович трябваше да претърпи едно от най-големите разочарования в своята кариера, след като австралийската му виза беше анулирана и така той беше депортиран обратно в Сърбия, губейки възможност да защити трофея си от Аустрелиън Оупън. Лошите новини не свършиха дотук за Ноле, защото Рафаел Надал се възползва от неговото отсъствие и спечели рекордна 21-ва титла от Големия шлем, а по този начин изпревари временно сърбина по този показател.

Все пак Джокович получи известна подкрепа от някои свои колеги, сред които най-активни бяха Ник Кирьос и Джон Иснър. Австралиецът изрази възмущението си от отношението към балканеца, което според него е неприемливо за такова към човешко същество, докато американецът съзря политическа намеса и обвини организацията на професионалните тенисисти за пасивното си поведение по време на събитията.

Никола Мектич пък също изрази своето възмущение от случилото се и се изказа остро по адрес на управляващите тениса органи, а ето и точните думи на шамиона от Уимбълдън при тандемите:

"Станахме свидетели на срамен акт и заставам изцяло зад Новак, както и много други играчи, макар че повечето се боят да го сторят гласно. Много от нещата остават скрити за нас и от ATP показаха огромно неуважение към една от емблемите на нашия спорт. Ясно се видя, че въпросната организация обслужва чужди интерес и е кукла в ръцете на големите корпорации" - завърши световния номер 2 в играта по двойки.

Източник: Sportskeeda

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампион от Шлема защити Джокович: ATP е кукла в ръцете на големите корпорации Калоян Соколов
Теми:  
Аустрелиън Оупън | интервюта | любопитно | никола мектич | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook