Шампионът е аут: Медведев бе разгромен на 1/4-финалите в Майорка от местен представител!

от в 19:57 на 23.06.2022
Мартин Петков

Даниил Медведев с представянето си напоследък се утвърди като един от най-постоянните играчи от началото на тревния сезон и достигна финалите на турнирите в Хертогенбош и Хале, търсейки своята първа титла за годината, ала тя остава все още остава мираж за световния номер едно. Пред руснака върху зелената настилка остана единствено надпреварата в Майорка, където той има трудната задача да защити трофея си от миналогодишното издание. Шампионът от US Open откри кампанията през вчерашния ден с двубой срещу сънародника си Аслан Карацев, когото надви след обрат, за да може днес в мача от четвъртфиналите да срещне местния любимец и бивш полуфиналист от Уимбълдън - Роберто Баутиста Агут, който опитва да навлезе в нужния ритъм за започващия в понеделник трети турнир от Големия шлем през сезона.

Сблъсъкът извади на показ несигурността, която изпитва Медведев при срещите си с испанеца, като неслучайно има само една победа, дошла преди седмица, от общо четири двубоя в съперничеството помежду им. Агут от своя страна играеше на върха на възможностите си, като грешките в играта му отсъстваха за сметка на печелившите удари и домакинският представител поднесе изненадата, детронирайки шампиона след убедителен успех с 6:3 6:2. За световния номер 20 в мач даващ място на финала предстои да срещне победителя измежду Талон Грийкспор и изненадата на турнира в лицето на 302-я в света Антоан Белие.

Испанецът обратно на очакванията стартира със завидно самочувствие срещата, като притисна топ поставения още в първото му подаване и след многоходова акция реализира пробив, за да излезе напред в резултата. Местният любимец продължи все така да доминира над световния номер едно, като мигновено разполагаше с нов брой брейкболи, които пропиля и на свой ред трябваше да спасява такъв, но се справи благодарение на безпогрешната си игра под напрежение, за да запази аванса си при 4:1. Агут в моментите си на начален удар се представяше близо до перфектното, като не даваше нищо даром на шампиона, и с поредния си безупречно проведен гейм записа откриващия сет в актива си.

Втората част далеч не ни предостави нещо различно от двамата състезатели на корта, след като единствено грешките при Медведев набъбнаха още повече и той нямаше какво друго да направи, освен да предаде началния си удар на сметката на световния номер 20, който ръководеше отлично тактически срещата и си осигури преднината от сет и 3:1. Агут нямаше никакво намерение да дава какъвто и да било шанс на топ поставения да се завърне в сблъсъка, като отново го накара да греши в ударите си, за да оползтвори открилия му се брейкбол за втори пробив, преди броени минути по-късно да затвори двубоя в своя полза под аплодисментите на сънародниците си по трибуните в курортния испански град.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът е аут: Медведев бе разгромен на 1/4-финалите в Майорка от местен представител! Мартин Петков
Теми:  
atp | даниил медведев | майорка | роберто баутиста агут

Коментари





Следвайте ни в Facebook