Шампионка от Шлема и бивша №1 са сред първите напуснали надпреварата в Мадрид

от в 20:11 на 28.04.2022
Мирела Николова

Надпреварата от категория WTA 1000 в Мадрид ежегодно е сред най-реномираните в тенис календара, като и през този сезон можем да видим на едно място световния елит при дамите. Още в първия ден на турнира обаче станахме свидетели на редица изненади, сред които бе отпадането на бившата водачка в световната ранглиста и настояща №7 Каролина Плишков, която допусна поражение от тръгналата от квалификациите Мари Бузкова в последователни сетове - 4:6 5:7. С този си успех световната №77 си осигури участие във втория етап, където я очаква сблъсък с Даяна Ястремска.

В откриващите минути на двубой никоя от двете не съумяваше да намери оптималния си ритъм на игра и пробивите бяха изключително срещано явление. В крайна сметка обаче по-стабилна се оказа 23-годишната чехкиня, която доминираше събитията на корта във втората половина от сета и заслужено го записа на своята сметка.

Втората част се развиваше напълно равностойно и протичаше под контрола на сервиращата. Така паритетът остана непокътнат до 5:5, когато Бузкова се възползва от напрежението, сковало ръката на съперничката, за да реализира пробив в последния възможен момент, с което да си гарантира крайната победа.

В друга среща от днешната програма Йелена Остапенко също напусна състезанието в Мадрид още на старта, след като трябваше да се примири с поражение от световната №45 Екатерина Александрова. Шампионката от Откритото първенство на Франция през 2017-а показа характер и съумя да вкара мача в трети решителен сет, но там бе крайно непостоянна и въпреки че водеше с пробив и 3:1, допусна обрат и в крайна сметка загуби след крайното 2:6 6:4 4:6. Така Александрова продължава към втория кръг на надпреварата, като в битка за класиране напред ще се изправи срещу Нурия Парисас Диас.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионка от Шлема и бивша №1 са сред първите напуснали надпреварата в Мадрид Мирела Николова
Теми:  
wta | екатерина александрова | йелена остапенко | каролина плишкова | мари бузкова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook