Шампионка от WTA и млад аржентинец разделят Томова и Кузманов от основната схема на РГ

от в 20:47 на 18.05.2022
Мирела Николова

Димитър Кузманов и Виктория Томова ни носят множество позитивни емоции през настоящата седмица, след като се класираха за третия и последен квалификационен кръг на Откритото първенство на Франция. Първи на корта излезе Мико, който преодоля съпротивата на световния №153 Флавио Коболи в три сета, а впоследствие Вики сътвори великолепен обрат срещу Марина Мелникова, след като изоставаше със сет и 1:5, за да може също да намери място в решителния етап на пресявките.

В битка за място в основната схема Кузманов ще се изправи срещу Сантяго Фа Родригес Таверна, с когото до този момент не са се срещали. Аржентинецът е на 22 години и в момента заема 203-ата позиция в ранглистата, което е със само две места по-ниско от върховото му класиране. Досега младокът се е изявявал единствено на ITF надпревари, като никога до момента не е взимал участие в мач под егидата на ATP или в турнир от Големия шлем.

За Томова пък предстои далеч по-трудно препятствие в лицето на Олга Данилович, която може да се похвали с титла от WTA 250 надпреварата в Москва, завоювана през юли 2018 година именно на клей. По-късно същия сезон сръбкинята достига върховата си позиция в световната ранглиста - №98, но през последните години така и не успява да отбележи прогрес, като понастоящем се намира на 174-ото място в подреждането.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионка от WTA и млад аржентинец разделят Томова и Кузманов от основната схема на РГ Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | виктория томова | димитър кузманов | ролан гарос | ролан гарос квалификации

Коментари





Следвайте ни в Facebook