Шампионката Гоф: Някои хора ме смятаха за медиен балон, но така само разпалиха огъня в мен

от в 14:21 на 10.09.2023
Калоян Соколов

За Коко Гоф се говори още от нейните първи стъпки на професионалната тенис сцена. Детето-чудо на американския тенис победи Винъс Уилямс на Уимбълдън, когато беше още само на 15 години и оттогава всички нейни сънародници очакваха тя да наследи сестрите Уилямс на върха в спорта. Вчера тийнейджърката пък направи първи стъпки към това да изпълни тези огромни очаквания към себе си, триумфирайки над Арина Сабаленка във финала на US Open и така завоюва първата си титла от Големия шлем, а е ето какво сподели щастливата Гоф на последвалото награждаване:

"Благодаря на хората, които не вярваха в мен. Преди около месец спечелих WTA 500 надпреварата във Вашингтон и хората казаха, че ще спра дотам. Преди две седмици пък взех титлата на WTA 1000 турнира в Синсинати и отново чух как това е най-значимото нещо, което бих могла да постигна, но в момента стоя пред вас с купата от US Open.

Опитах се да понеса всички тези критики с необходимото достойнство, докато давам най-доброто от себе си на корта, защото най-добре знам на какво съм способна. Истината е, че някои си мислеха как наливат вода в огъня ми с подобни коментари, само че това си беше чист бензин и единствено го разпалиха още повече вътре в мен. Горях цялата по време на турнира.

Феновете си мислят, че не чета коментарите им, но всъщност грешат и дори правех точно това около 10 минути преди мача. Видях множество мнения, според които вече съм приключила с тениса и съм се оказала просто един медиен балон, на който времето е отминало почти мигновено. Обичам да опровергавам хората и родители ми го знаят най-добре. Често правя точно обратното, след като са ме посъветвали нещо, само че именно този ми характер е причината да бъда толкова успешна на корта.

Този триумф значи изключително много за мен и съм все още малко шокирана от случилото се. За пръв път виждам баща си да плаче, откакто се помня. Винаги се е имал за много корав, но днес маската му падна. Загубата на Ролан Гарос през миналия сезон беше много тежка за мен, но Господ те подлага с причина на различни изпитания и сега усещането е много по-сладко" - сподели новата шампионка на US Open.

Източник: Tennis Majors

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионката Гоф: Някои хора ме смятаха за медиен балон, но така само разпалиха огъня в мен Калоян Соколов
Теми:  
us open | wta | интервюта | коко гоф

Коментари





Следвайте ни в Facebook