Шампионката Кербер: Без трудностите през 2017 г. нямаше да спечеля този турнир

от в 09:59 на 15.07.2018
Калоян Пламенов

Германката Ангелик Кербер бе на седмото небе от радост, след като грабна първия си трофей от Уимбълдън. Бившата лидерка в световната ранглиста се справи изненадващо лесно на финала със Серина Уилямс и спечели отличието, макар да бе сочена като аутсайдерка в този двубой от букмейкърите.

"Мисля, че ако не бе кризата в играта ми през миналата година нямаше да мога сега да спечеля този турнир", призна германската състезателка.

"Това е като сбъдната мечта за мен. Научих много от това, което преживях на корта през миналата година, и това ме направи много по-силна. Не е лесно да изпълниш всички големи очаквания и другите неща, които хората чакат от теб. Все пак обаче аз се научих как да се справя с проблемите и ето, че отново успях да триумфирам в турнир от "Големия шлем".

"Имаше както добри неща напоследък, така и лоши. Успях да премина през всичко. Радващо е, че спечелих точно срещу Серина, защото напоследък тя играе един наистина много добър тенис". 

"Опитвах се да не мисля на корта много, че точно тя е срещу мен. Направих всичко възможно да не се поддавам на напрежението, защото такова определено имаше. Залогът от този мач бе много голям".

"За мен Серина е голям шампион и всички ние се вдъхновяваме от нея. Сигурна съм, че успехите при нея ще дойдат отново. Тя все още е е сред най-добрите състезателки в света". 

"Знаете, че и тя премина през големи трудности. Успя да създаде семейство и да роди дете, а сега отново е сред нас на корта и играе страхотен тенис". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионката Кербер: Без трудностите през 2017 г. нямаше да спечеля този турнир Калоян Пламенов
Теми:  
ангелик кербер | серина уилямс | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook