Шампионката Осака записа нов убедителен успех и продължава напред в Мелбърн!

от в 12:03 на 19.01.2022
Калоян Соколов

Наоми Осака може да не е играла много тенис през последната година, в която страдаше от различни психологически проблеми, но винаги е готова да се преобрази на австралийска земя. Японката е защитаваща шампионка в Мелбърн и надпреварата е от огромно значение за бившата номер едно, защото тя е принудена да брани почти целия си актив от точки и беше заплашена от напускане на топ 100, ако допусне загуба в откриващия си мач.

Засега обаче Осака е напълно безкомпромисна със съперничките си, като днес обезличи изцяло американката Медисън Бренгъл - 6:0 6:4. По този начин азиатката намери място в третия кръг на Аустрелиън Оупън, където ще трябва да премери сили с непобедената през сезона - Аманда Анисимова.

Бренгъл се прочу с това, че в миналия кръг реализира само един уинър в двубоя си с Даяна Ястремска, а това просто нямаше как да проработи срещу агресията на Осака и нейната защита беше пробита с лекота. Четирикратната шампионка от Шлема определяше хода на всяка едно разиграване, докато 54-тата в ранглистата гледаше случващото се напълно безпомощно и закономерно дори не съумя да запише гейм в откриващата част.

Американката предложи далеч по-качествена продукция през втория сет и на два пъти застрашаваше сериозно съперниковото подаване. Осака все пак не се поддаваше на напрежението и пласираше неспасяеми начални удари в тези моменти, но най-после се пропука и Бренгъл имаше брейк преднина на сметката си при 4:3.

Тези събития подействаха максимално отрезвяващо на фаворитката, която преодоля момента на отпускане и отново заигра с висок брой завършващи удари, за да извоюва следващите три гейма и така да продължи към 1/16-финалите на Откритото първенство на Австралия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионката Осака записа нов убедителен успех и продължава напред в Мелбърн! Калоян Соколов
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън | медисън бренгъл | наоми осака | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook