Шампионката от 2021-ва е аут: Рибакина направи сериозна заявка за трофея в Индиън Уелс

от в 00:31 на 14.03.2023
Мартин Петков

Елена Рибакина вече откри победоносно участието си на WTA 1000 надпреварата в Индиън Уелс, като сломи в последователни сетове бившата носителка на трофея от Аустрелиън Оупън - София Кенин, с което ясно показа, че контузията ѝ в гърба е отминала. В хода на днешния ден пък представителката на Казахстан имаше поредното тежко изпитание на пътя си в Калифорния, след като трябваше да срещне бившата шампионка в турнира Паула Бадоса, с която предложиха ожесточен сблъсък на зрителите, но в крайна сметка световната номер 10 се оказа по-константна в равнището си и триумфира с победата, дошла за час и 35 минути на корта - 6:3 7:5. С успеха си актуалната носителка на трофея от Уимбълдън подпечата класирането си за осминафиналите в пустинния град и очаква да се изправи срещу една измежду Дария Касаткина и Варвара Грачева.

Испанката изпита сериозни трудности на старта на двубоя, когато ударите ѝ видимо попадаха далеч от целта и грешките се трупаха неспирно в актива ѝ. Запазила подаването си от ситуация 0:40 обаче, Бадоса започна с все по-голяма увереност да търси атаката и скоропостижно си заработи дебютния за себе си брейкбол след нова добре проведена многоходова акция. Финалистката от Аустрелиън Оупън на свой ред не остана безразлична към представянето на съперничката си и макар да изоставаше с 1:4 победи в преките им сблъсъци досега, вдигна оборотите, водена от впечатляващия си начален удар, като навлезе в подем и спечели четири безответни гейма, за да запише откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част световната номер 10 нагледно изгуби своята концентрация и от водещата позиция на корта допусна да бъде пробита, при което шампионката от 2021-ва в турнира изглеждаше все по-мотивирана да търси завършващи отигравания. Постепенно с течение на времето световната номер 22 си осигури точка за дублиране на предимството си, но именно в последвалото разиграване сбърка лековато и това ѝ се отрази крайно негативно от психическа гледна точка, при което Рибакина побърза да навакса пасива си и паритетът възцари. Въпреки негативите, Бадоса беше на крачка от това да възстанови водачеството си в самия край на сета, когато разполагаше с два брейкбола, ала шампионката от Уимбълдън за пореден път беше на върха на способностите в ключовите мигове и оцеля, за да реализира пробив в 12-ия гейм, с който сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионката от 2021-ва е аут: Рибакина направи сериозна заявка за трофея в Индиън Уелс Мартин Петков
Теми:  
wta | елена рибакина | индиън уелс | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook