Шампионката от ИУ оцеля: Рибакина се забърка в голяма драма, но премина първия кръг в Маями

от в 07:33 на 24.03.2023
Мартин Петков

Елена Рибакина в хода на отминалите две седмици затвърди отличните впечатления по свой адрес след достигнатия финал на Аустрелиън Оупън в началото на сезона, след като надигра световните номер едно и две - Ига Швьонтек и Арина Сабаленка, за да триумфира с дебютната си WTA 1000 титла в Индиън Уелс. Мигновено обаче представителката на Казахстан, която доскоро лекуваше травма в гърба, се отправи към турнира от същата категория в Маями, където вече постигна откриващия си успех, след като надви Анна Калинская за 2 часа и 15 минути на корта - 7:5 4:6 6:3. С победата си световната номер 7 се класира за третия кръг във Флорида, където подобно на състезанието в Индиън Уелс, ще премери сили с Паула Бадоса, която повали при похода си към трофея в Калифорния.

Началото на двубоя беше неубедително за шампионката от Уимбълдън, която допусна поредица от грешки и позволи на рускинята да осъществи пробив още в дебютния за мача гейм. Рибакина видимо се отърси от случилото се още на момента, като на няколко пъти достигна шансове за възстановяването на пасива си, които обаче световната номер 64 заличаваше и доведе нещата до 5:3 в своя полза. Именно в тези минути нервността от възможността да излезе напред в общия резултат обзе Калинская, чиято игра претърпя пълен крах, докато за нейна сметка носителката на титлата от Индиън Уелс влезе в подем и посредством серия от четири поредни гейма отмъкна откриващия сет.

С настъпването на втората част разочарованието, което изпитваше рускинята от лековато пропиления си аванс, беше повече от видимо и световната номер 7 не се поколеба да тръгне в атака, като реализира пробив по пътя към победата и поведе с 4:1. Предрешила наглед крайния си успех в срещата, подгласничката от Аустрелиън Оупън допусна неистов спад, който обаче рускинята, както по всичко личеше, очакваше и успя да спечели следващите пет гейма в сблъсъка, за да изравни резултата в отделните сетове.

На старта на решителната трета част световната номер 64 за пореден път в хода на двубоя демонстрира здрави нерви и отрази два брейкбола в дебютното си подаване на начален удар, като впоследствие дори на свой ред разполагаше с такава възможност, за да поведе. Въпреки колебанията в представянето си в последния близо час на корта, Рибакина все пак не допусна изненада и след размяна на пробиви се оказа в печелившата позиция, като беше безупречна на сервис и сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионката от ИУ оцеля: Рибакина се забърка в голяма драма, но премина първия кръг в Маями Мартин Петков
Теми:  
wta | анна калинская | елена рибакина | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook