Шампионката продължава на Уимбълдън: Рибакина загуби сет, но оттам насетне беше безпогрешна

от в 17:38 на 04.07.2023
Мартин Петков

Елена Рибакина стартира победоносно кампанията по защита на титлата си на Уимбълдън. Казахстанската представителка срещна наглед неочаквани проблеми в мача си със световната номер 49 Шелби Роджърс, но в хода на сблъсъка прогресивно подобряваше играта си и съумя да избегне огромната сензация, сътворявайки пълен обрат - 4:6 6:1 6:2. 

С успеха си третата поставена в схемата се класира за втория кръг в All England Club, където следващото изпитание на пътя ѝ към защита на трофея от най-стария тенис турнир се явява победителката измежду Ализе Корне и "щастливата губеща" Нао Хибино.

Началото на двубоя се оказа изпълнено с грешки за световната номер три, която видимо се нуждаеше от време за адаптация към играта на закрито, предвид проливния дъжд в английската столица, и в тези минути американката се възползва, за да осъществи ранен пробив. Постепенно с течение на времето Рибакина нагледно подобри позицията си в разиграванията и започна уверено да доминира в по-дългите размени, които завършваше с печелившо отиграване, ала сервисът се превърна в голямото оръжие за световната номер 49, която отрази единствения брейкбол, открил се пред противничката ѝ, и се доближи на само сет разстояние от поднасянето на изненадата.

С настъпването на втората част етническата рускиня придоби още по-агресивна позиция в миговете си на ретур и взимаше рано топката, което ѝ даваше нужното игрово предимство, за да ръководи темпото на срещата и на бърза ръка заличи негативните си моменти досега в мача, печелейки пет поредни гейма. Началният удар на световната номер три също заработи на обичайното си високо ниво и асовете в нейния актив започнаха да се трупат прогресивно, при което тя нямаше каквито и да било колебания, за да поднови равенството в отделните сетове.

Съотношението на силите от последния половин час на корта остана непроменено и защитаващата шампионка все така уверено провеждаше офанзивните си акции, като използваше форхенда си в завършека на своите атаки, който функционираше на необходимото равнище и пробивът на сметката ѝ не закъсня. Роджърс все пак не допусна да се предаде без битка и стабилизира подаването си, разписвайки се в резултата, ала силите ѝ далеч не стигнаха да окаже някакво напрежение върху Рибакина, която продължи наказателната си акция и още при сервис на американката сложи точка на спора в двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионката продължава на Уимбълдън: Рибакина загуби сет, но оттам насетне беше безпогрешна Мартин Петков
Теми:  
wta | елена рибакина | уимбълдън | шелби роджърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook