Шампионска заявка: Швьонтек се разправи с финалистка от АО на 1/4-финалите в Дубай!

от в 18:36 на 22.02.2024
Мартин Вичев

Ига Швьонтек победи финалистката от Аустрелиън Оупън Кинуен Женг на четвъртфиналите на турнира от категорията WTA 1000 в Дубай. Двете тенисистки престояха на корта 85 минути - 6:3 6:2. Световната номер едно имаше инициативата от началото до края на мача и не допусна да бъде изненадана от китайката. На полуфиналите, тя ще се изправи срещу световната номер три Коко Гоф или квалификантката Анна Калинская.

От началото на срещата, Швьонтек наложи своя стил на игра и реализира пробив още в откриващото подаване на съперничката си, а след това го затвърди с леки колебания, за да си осигури комфортна преднина от 3:0. Впоследствие, китайката стабилизира сервиса си и печелеше своите геймове, но Ига не допускаше спад в представянето си. В крайна сметка, полякинята спечели първата част на собствено подаване след 41 минути игра на централния корт- 6:3.

В началото на втория сет, двете състезателки печелеха подаванията си, като Женг опитваше да постави под напрежение топ поставената, ала не успяваше. Въпреки усилията на китайката, първа с брейк се поздрави Швьонтек, която го реализира при 2:2 и така вече водеше със сет и пробив преднина. От тук нататък, световната номер едно наложи доминацията си на корта, като реализира още един пробив, а след това затвори мача на свое подаване, с което подпечата класирането си на полуфиналите на силния турнир в Дубай.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионска заявка: Швьонтек се разправи с финалистка от АО на 1/4-финалите в Дубай! Мартин Вичев
Теми:  
дубай | ига швьонтек | кинуен женг

Коментари





Следвайте ни в Facebook