Шампионът бе тестван, но се справи: Медведев стартира с обрат над Карацев в Майорка!

от в 20:05 на 22.06.2022
Мартин Петков

Даниил Медведев се намира в отлична форма от началото на тревния сезон, като достигна финалите на турнирите в Хертогенбош и Хале, търсейки своята първа титла за годината, но така и не може да разкрие потенциала си в мача за титлата. Парадоксалното в случая за руснака е, че именно в на хартия най-добрия си сезон на зелено до момента, то той няма да бъде допуснат до участие на започващия идния понеделник Уимбълдън. Това все пак по никакъв начин не попречи на световния номер през днешния ден да открие кампанията си на надпреварата в Майорка, където има задачата да защити трофея си от миналогодишното издание на състезанието, а жребият му отреди на старта да срещне сънародника си Аслан Карацев, който преди турнира се намираше в серия от пет поредни загуби.

Сблъсъкът предостави множество интригуващи моменти на зрителите, след като дори предвид добрия начален удар, с който разполагат двамата руснаци, то шансовете за посрещачите не липсваха, като същевременно и нехарактерните за тревата продължителни разигравания бяха често срещано явление. В крайна сметка до изненада не се стигна и след 2 часа и 17 минути на корта Медведев се справи със съпротивата на сънародника си, надвивайки го в три сета с 4:6 6:3 6:2. За световния номер едно в четвъртфиналната фаза предстои да се изправи срещу Роберто Баутиста Агут, който по-рано днес спечели двубоя си без да излиза за него, поради отказване на Ник Кирьос.

Мачът бе открит с безпроблемни подавания за сервиращите, преди не след дълго Карацев да направи първата крачка на ретур, когато се възползва от зачестилите неточности в играта на именития си сънародник и чрез страхотен бекхенд по правата реализира ключов пробив, за да поведе в резултата. 43-ят в света мигновено беше тестван, като посрещна цели три брейкбола в идното си подаване, но демонстрира завидно хладнокръвие, като ги отрази и използва импулса в представянето си, за да триумфира в дебютния сет, загатвайки, че е възможно да станем свидетели на доста неочакван развой.

Втората част протече далеч по-спокойно за подавачите, които отново не съумяваха да печелят чисто геймовете си, но по един или друг начин го правеха и сравнително бързо сетът бе преполовен. От този момент нататък Медведев започна да вкарва по-голяма агресия в ударите си, като пресираше съперника си всячески, което даде искания резултат и първата ракета на света узакони преимуществото си с късен пробив. Шампионът застанал на сервис за възстановяване на равенството в мача, не се поколеба нито за миг и безпроблемно изпрати срещата в решителната ѝ фаза.

Силните минути за по-високоранкирания руснак се пренесоха и в началото на третия сет, когато той продължи доминацията си с пробив в откриващия за частта гейм и се доближи до крайния успех в мача. Шампионът от US Open неспирно развиваше играта си с всяка изминала точка, като в даден момент разликата в класите стана прекалено видна и световният номер едно реализира втори брейк, за да увеличи преднината си до 5:1. Останалите мигове от срещата не предложиха нищо интригуващо за развоя на събитията и Медведев необезпокояван оползтвори втория си мачбол, за да стартира победоносно защитата на титлата си в курортния град.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът бе тестван, но се справи: Медведев стартира с обрат над Карацев в Майорка! Мартин Петков
Теми:  
atp | аслан карацев | даниил медведев | майорка | русия

Коментари





Следвайте ни в Facebook