Шампионът Джокович: Роджър и Рафа ме вдъхновяват

от в 15:22 на 21.02.2021
Мирела Николова

Новак Джокович спечели своята девета титла на Откритото първенство на Австралия и затвърди позицията си на Краля на Мелбърн. Във финалния мач той смаза съпротивата на Даниил Медведев и закономерно вдигна 18-ти трофей от Големия шлем, с което се приближава само на 2 стъпки от своите вечни съперници - Роджър Федерер и Рафаел Надал. 

На шампионската си пресконференция Ноле коментира както отношението си към днешния си опонент, така и съперничеството си с другите двама представители на Голямата тройка:

"Преди всичко трябва да кажа, че той ме изненада изключително приятно с думите си на церемонията по награждаването. Той е наистина страхотен човек, много трудолюбив, винаги демонстрира голяма доза човечност и уважение. Имам високо мнение за него както на корта, така и извън него. Просто днес не беше неговият ден, но той имаше великолепна серия до този момент и съм сигурен, че ще виждаме още много от него в бъдеще."

"В същото време не знам как по друг начин да определя нас (Джокович, Федерер и Надал) освен като Тримата рицари на тениса. Предполагам, че не мисля за това твърде често, но Роджър и Рафа ме вдъхновяват - нещо, което съм казвал и преди, и ще го направя и сега. Колкото повече продължават да играят, толкова по-дълго и аз ще бъда на корта. Мисля, че до някаква степен това ще се превърне в състезание кой ще издържи повече, кой ще играе по-добре. Едно съревнование между нас тримата във всички аспекти, но смятам че именно това е причината да бъдем такива, каквито сме. Ние взаимно се мотивираме един друг да показваме най-доброто от себе си и да играем отвъд предела на възможностите си."

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът Джокович: Роджър и Рафа ме вдъхновяват Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook