Шампионът Хуркач: Бях много уверен в себе си и показах най-добрата си игра някога

от в 20:58 на 05.04.2021
Калоян Соколов

През вчерашния ден Хуберт Хуркач се поздрави с най-голямата титла в своята кариера, след като спечели Мастърса в Маями и така си осигури дебютно влизане в световния топ 20. Освен това за пръв път поляк печели турнир от подобна категория, а 24-годишният състезател демонстрира огромна увереност в способностите си и изглежда, че това е само началото за него на най-високото ниво в Тура:

"Показах най-добрата си игра в хода на турнира и бях солиден през цялата седмица, като мотивацията ми се повишаваше с всеки следващ кръг. Тенисът ми се подобрява постоянно с помощта на треньора ми Крейг Бойнтън и съм много щастлив, че вдигнах купата именно на тази надпревара, защото голяма част от подготовката ми протича точно на това място. През миналата година може би прекарах половината си време във Флорида и съм привикнал с условията, което със сигурност беше в голям мой плюс.

Все още обаче има какво да подобрявам, така че продължавам да работя усилено, надявайки се чрез успехите си да вдъхновя хората в Полша. Страшно горд съм от своя произход и съм благодарен за огромната подкрепа, която ми оказват моите сънародници. 

Имам голяма вяра в себе си още от самото начало на сезона и подобни успехи ти дават допълнителна мотивация, както и увереност в собствените възможности. Доказах си, че мога да побеждавам най-добрите в света, а това е огромен стимул за мен в бъдеще, за да се развивам и отново да стигам до заключителните етапи на най-престижните турнири" - завърши щастливият шампион.

Източник: ATP

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът Хуркач: Бях много уверен в себе си и показах най-добрата си игра някога Калоян Соколов
Теми:  
интервю | маями | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook