Шампионът Надал: Не мога да бъда по-щастлив, този трофей означава много

от в 14:28 на 09.01.2022
Мирела Николова

Рафаел Надал не бе излизал на корта в официален мач от началото на август миналата година поради контузия в лявото стъпало, а скорошно боледуване от COVID-19 поставяше под допълнително съмнение шансовете на 20-кратния шампион от Шлема на турнира в Мелбърн. Въпреки това обаче испанецът опроверга всички опасения и в хода на настоящата седмица демонстрира отлична игра, която го изведе до първа титла от Мастърса в Рим през 2021-ва.

По време на награждаването бившият лидер в световната ранглиста не скри вълнението си от триумфа, подчертавайки колко важен е този трофей за него след всичко, през което трябваше да премине през последните няколко месеца.

"Искам да благодаря на всички организатори, които направиха това събитие възможно. Чувствам се привилегирован и истински щастлив да бъда тук отново. Завръщам се, след като преживях трудни моменти по отношение на физическото ми здраве и свързани с контузии, така че не мога да бъда по-щастлив в момента. Означава наистина много да съм тук, държейки трофей в ръцете си.

Този корт винаги е бил изключително специален за мен. Усещането да стъпиш на "Род Лейвър Арена", е различно от всяко друго, а вие го правите още по-специално", обърна се 20-кратният шампион от Шлема към зрителите по трибуните. "Вие сте невероятна публика и не съществуват думи, с които да изразя благодарността си към вас", завърши Рафа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът Надал: Не мога да бъда по-щастлив, този трофей означава много Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | мелбърн | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook