Шампионът оцеля: Нори записа първи успех над Алиасим и ще спори за титлата в Лос Кабос!

от в 08:32 на 06.08.2022
Мартин Петков

Камерън Нори изживя едни от най-магичните мигове за всеки спортист, след като се радваше на многобройна подкрепа към него от публиката по време на двубоите си от тазгодишния Уимбълдън, където достигна дебютен полуфинал в Големия шлем, ала загуби срещу бъдещия шампион Новак Джокович. Оттогава датираше и последната поява на корта за британеца, който откри американското си турне, като се завърна на надпреварата в Лос Кабос, където само преди година завоюва своята първа АТР титла, а сега крачи уверено към нейната защита, достигайки фазата на полуфиналите, но там го очакваше не кой да е, а световният номер 9 Феликс Оже-Алиасим.

Сблъсъкът до голяма степен се градеше около началния удар на двамата представители на топ 15, чието съперничество бива доминирано от канадеца с 4:0 победи, но днес денят несъмнено принадлежеше на шампиона, който се поздрави със знаменитата победа, дошла след над два часа на корта - 6:4 3:6 6:3. Последното препятствие по пътя към защитата на титлата си за световния номер 12 предстои да бъде навярно най-тежкото в Тура, след като го очаква да срещне водача в световната ранглиста Даниил Медведев.

Британецът стартира далеч по-добре двубоя и на два пъти в подаванията на съперника си осигури брейкбол, като вторият опит му беше на късмет и излезе напред в резултата с пробив аванс. Нори впоследствие демонстрира завидни умения на сервис, като даде само точка на канадеца от трите си гейма, и се доближи само на сет от място в мача за титлата.

Втората част бе открита с бърз пробив на световния номер 9, ала куп неточности в последвалото му подаване позволиха на шампиона чрез рибрейк да възстанови паритета. Оже-Алиасим постепенно надграждаше в представянето си и започна да оказва сериозен натиск върху сервиса на британеца, като първоначално пропиля цели четири възможности за пробив, преди да оползтвори петата си такава и с безупречен гейм на начален удар затвърди брейка си, изпращайки сблъсъка в решителната му фаза.

Третата и последна част в началния си етап протече под абсолютния контрол на световния номер 12, който доминираше разиграванията с коварния си бекхенд и бе безпогрешен от основната линия, за да си спечели аванс от 4:1. От този момент нататък Нори се концентрира върху печеленото на собствените си геймове, като срещна съпротива от канадеца и му се наложи да отразява брейкболи, но демонстрира хладнокръвие да се справи с тази си задача и получил нужното самочувствие затвори срещата в своя полза, оползотворявайки втория си мачбол, за да постигне първа победа над този съперник в кариерата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът оцеля: Нори записа първи успех над Алиасим и ще спори за титлата в Лос Кабос! Мартин Петков
Теми:  
atp | камерън нори | лос кабос | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook