Шампионът Рубльов: Трябваше да изстрадам много, за да спечеля този проклет Мастърс

от в 19:41 на 16.04.2023
Мирела Николова

Андрей Рубльов вече години наред е неизменно част от челната десетка на света, но на два пъти остана на крачка от спечелването на Мастърс трофей и до днес подобно отличие липсваше в колекцията му. Навръх Великден обаче руснакът съумя да промени това, след като триумфира на турнира от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло, надделявайки на финала над 19-годишния Холгер Руне. Рубльов изоставаше с 1:4 в решителния трети сет, но въпреки това намери сили за обрат и след 2 часа и 34 минути оспорвана битка се строполи на корта от щастие.

"Имам сълзи в очите", бяха първите думи на шампиона по време на церемонията по награждаването. "Ако трябва да съм честен, не знам какво да кажа. Наистина нямам думи в момента. Просто съм щастлив, че най-накрая успях. Трябваше да изстрадам много, за да спечеля този проклет Мастърс турнир. В края губех с 1:4 0:30, наложи се да спасявам точки за пробив, дори мислех, че няма шанс да спечеля, но въпреки всичко някак си го направих.

Дълбоко в себе си се надявах, че може би ще получа още един шанс. Казах си, че поне трябва да се опитам да се боря до края. По време на предишните финали си мислех, че няма да имам никакъв шанс да спечеля, психически бях сринат напълно. Сега обаче си казах: "Добре, ако ще губиш днес, поне имай вяра до края". Това се опитвах да направя в третия сет, надявайки се, че може би ще имам една допълнителна възможност да се върна, и в крайна сметка успях да го постигна", разказа световният №9. 

Източник: АТР

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът Рубльов: Трябваше да изстрадам много, за да спечеля този проклет Мастърс Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | барселона | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook