Шаповалов и Агут стопираха надеждите на Гаске и Симон за силно представяне в Париж!

от в 22:48 на 29.09.2020
Калоян Соколов

Представянето на местните тенисисти на Ролан Гарос досега е меко казано незадоволително, като останалите в схемата се броят на пръстите на едната ръка. Днес поредните двама от водещите френски имена също си взеха довиждане с турнира. Става дума за Ришар Гаске и Жил Симон, които загубиха респективно от Роберто Баутиста Агут и Денис Шаповалов.

Гаске всъщност имаше силно начало на двубоя си срещу испанеца, като достигаше до шансове за пробив в първите две от противниковите подавания и в крайна сметка се възползва от третата си възможност. Бившият четвъртфиналист контролираше развоя на цялата първа част и си осигури два поредни сетбола при 5:4 в своя полза, но изведнъж последва необясим спад в играта му и Агут се възползва, печелейки сета в тайбрек. Този момент повлия много негативно на психиката на французина, който също така изпитваше сериозни кондиционни проблеми, докато бързоногият испанец го измъчваше, вкарвайки го постоянно в продължителни размени от дъното на корта. Ришар пък просто нямаше силите да се съпротивлява повече и взе само три гейма в ответните две части - 7:6(5) 6:2 6:1. За Баутиста наред е ново предизвителство, което е под формата на среща с унгареца Атила Балаш.

Денис Шаповалов от друга страна показа колко много е напреднал в играта си на клей и премина сериозен тест в лицето на Жил Симон. Шаповалов излезе с настройката да наказва всяка една по-къса топка и ветеранът буквално бе зрител в първия сет. Проблемите с постоянството на Денис обаче не го подминаха и днес, като той се оказа догонващ с 3:5 във втората част. Симон дори имаше три поредни сетбола на сметката си, само че допусна обрат и вече нямаше право на отстъпление. Французинът показа характер и намали пасива си до 1:2 в отделните части, но младокът бе твърде мощен за него и така той намери място във втория кръг, където го очаква мач с Роберто Карбайес Баена.

p


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шаповалов и Агут стопираха надеждите на Гаске и Симон за силно представяне в Париж! Калоян Соколов
Теми:  
денис шаповалов | роберто баутиста агут | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook