Шаповалов и Хуркач оглавяват схемата в първия турнир на трева за сезона!

от в 22:00 на 07.06.2021
Петър Томов

След близо двугодишно прекъсване, турнирите на тревна настилка се завръщат в програмата на Тура! Щутгарт ще приеме първата надпревара от сезона на трева, а жребият за основната му схема, започваща на 8 юни, беше изтеглен днес.

Водач е световният №14 Денис Шаповалов, който очаква победителя от срещата между Фелисиано Лопез и Алексей Попирин в битка за място на четвъртфиналите. В тази четвъртина се намират още финалистът от Уимбълдън 2017 Марин Чилич и Николоз Басилашвили срещу които канадецът евентуално ще се изправи във втората си среща в Мерцедес Къп.

В горната половина на схемата се намират още трима от първите пет ракети на Австралия, сред които е четвъртия поставен в надпреварата Алекс де Минор. Демонът очаква победителя от дуела между сънародника си Джордан Томпсън и Гуидо Пея, а в битка за място на полуфиналите може да се изправи и срещу втората ракета на страната - Джон Милман.

Феликс Оже-Алиасим записа разочароващ сезон на клей и ще трябва да забрави за него по най-бързия начин. Третата ракета на Канада е и трети поставен, а в първата си среща на трева през сезона ще се изправи срещу победителя от дуела между Жил Симон и Лойд Харис

Водач в долната половина е шампионът от първия Мастърс турнир през годината - Хуберт Хуркач. Полякът има наглед лек жребий до полуфиналите като ще открие кампанията си на тревната настилка с двубой срещу квалификант или Доминик Стрикер, а на четвъртфинал може да се изправи срещу един измежду Адриан Манарино и Сам Куери.

Пълен жребий за Мерцедес Къп може да видите тук: 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шаповалов и Хуркач оглавяват схемата в първия турнир на трева за сезона! Петър Томов
Теми:  
алекс де минор | денис шаповалов | марин чилич | николоз басилашвили | феликс оже-алиасим | хуберт хуркач | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook