Шаповалов надви с лекота уморения Чорич и ще си оспорва трофея във Виена с Медведев

от в 18:34 на 29.10.2022
Калоян Соколов

Борна Чорич сътвори една от най-големите сензации в спорта през посследните години, след като спечели Мастърса в Синсинати, заемайки 152-рата позиция в света. Оттогава хърватинът не спира да прогресира и изглежда напълно преодолял травмата в областта на рамото, която го изкара за почти година извън кортовете.

Настоящата седмица пък беше пореден пример за вездесъщия борбен дух на балканеца, който победи последователно Стефанос Циципас и Хуберт Хуркач на турнира във Виена, като и двете срещи продължиха близо три часа и бяха спечелени от Чорич с тайбрек в решителния сет.

Днес обаче силите на 25-годишния тенисист видимо бяха сериозно изчерпани, което позволи на Денис Шаповалов да наложи пълен контрол в полуфиналния двубой между тях и в крайна сметка канадецът се наложи със 7:6(4) 6:0, за да си осигури място във финала, където го очаква битка с топ поставения Даниил Медведев.

Първата част протече под пълното надмощие на сервиращите, а Шаповалов загуби едва една точка на първото си подаване. Неговият съперник също се справяше отлично от линията за начален удар и не видяхме нито една точка за пробив в първите 12 гейма. Въпросните обстоятелства доведоха до изиграването на тайбрек, в който световният номер 19 мигновено осъществи мини брейк и го задържа до последно, вземайки аванс в отделните сетове.

Впоследствие мач на практика нямаше, тъй като по-нискоранкираният играч стана жертва на предходните си маратонски двубои и канадецът не отпусна повече нито гейм на шампиона от Синсинати, записвайки втори триумф над него в хода на този месец.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шаповалов надви с лекота уморения Чорич и ще си оспорва трофея във Виена с Медведев Калоян Соколов
Теми:  
atp | борна чорич | виена | денис шаповалов | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook