Шаповалов победи Синер в мача на деня!

от в 14:46 на 08.02.2021
Петър Томов

Световният №12 Денис Шаповалов откри участието си на Аустрелиън Оупън с победа над Яник Синер в петсетов трилър, с който бе закрит първият ден от Откритото първенство на Австралия. Двама от най-младите представители на Тура изиграха феноменален мач, в който канадецът бе по-агресивен и в крайна сметка успя да триумфира след 3:6, 6:3, 6:2, 4:6, 6:4 за малко под 4 часа игра.

Първият сет започна перфектно за Синер, който проби Шаповалов още във втория гейм, а с гейм на нула той успя да затвърди пробива и да поведе с 3:0. Левичарят от Канада не достигна до нито една възможност за пробив в първата част, докато най-младият член на стотицата не показа никаква умора и успя да затвори сета с 6:3. 

Вторият сет изглеждаше, че ще започне по идентичен начин, когато Синер достигна до 3 точки за пробив в първия гейм, но Шаповалов показа характер и успя да си вземе подаването. Двамата си взимаха сервис геймовете с лекота до осмия гейм, в който първата ракета на Канада достигна до първите си възможности за пробив в мача. Денис не се възползва от първата, но при втората беше безпогрешен и поведе с 5:3, а с набраната от пробива инерция, Шаповалов успя да си вземе сервис гейма безпроблемно и да изравни сетовете в мача.

Третата част премина изцяло под контрола на канадеца, който записа 5 поредни гейма на сметката си, от 1:2 до 6:2, с което успя да затвори третия сет убедително.

Поставеният под №11 в схемата Шаповалов започна четвъртия сет с ранен пробив, след който поведе с 3:1. Въпреки насъбраната умора, която си личеше от играта на Синер, младият италианец не се отказа и успя да се върне в срещата с пробив за 3:3. Така се стигна до десетия гейм в сета, в който италианецът достигна до 0-40 при сервис на канадеца и имаше три сетбола, с които да изравни сетовете. Шаповалов успя да спаси първите два, но Синер се възползва от последната си възможност и затвори сета с 6:4.

В решителния сет Шаповалов успя да реализира ранен пробив, който се оказа достатъчен за крайния успех. В десетия, и оказал се последен в мача гейм, Синер успя да отрази мачбол, след което достигна и до точка за пробив, след двойна грешка на Шаповалов. Италианецът обаче нямаше какво да направи когато в последвалата точка Денис реализира ас по правата, а впоследствие успя да затвори мача при втория си мачбол. Така серията на Яник Синер от 10 поредни победи в ATP Тура, която бе започната на турнира в София, приключи. 

В следващия кръг на АО, Шаповалов ще се изправи срещу винаги непредвидимия Бърнард Томич.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шаповалов победи Синер в мача на деня! Петър Томов
Теми:  
australian open | Аустрелиън Оупън | бърнард томич | денис шаповалов | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook