Шаповалов спря устрема на Григор в Рим

от в 22:40 на 19.09.2020
Марк Хаджижеков
Григор Димитров отстъпи на Денис Шаповалов на четвъртфиналите в Рим. Българинът се бореше през целия мач, но в критичните моменти младият канадец демонстрира завидна психическа устойчивост, за да преодолее сънародника ни с 6:2 3:6 6:2, а в опит за класиране на финал в Рим той ще се изправи срещу Рафаел Надал или Диего Шварцман.

Григор стартира двубоя изключително бавно, като играта на българина бе изпълнена с непредизвикани грешки, които вдъхваха изразителна увереност на Шаповалов.

Канадецът се възползва от ниското ниво на Григор, като 14-тият в света набързо си изгради аванс от пробив. От своя страна, бившият номер три допускаше неточности както от бекхенд, така и от форхенд, като не след дълго хасковлията инкасира и втори пробив, който реши преждевременно съдбата на откриващия сет.

В началото на втората част се наблюдаваше видимо подобрение в състоянието на  Димитров, който бе изправен пред поредния брейкбол, но този път сънародникът ни защити подаването си.

Пропуснатата възможност разколеба Шаповалов, който впоследствие понижи нивото си, а с това дойде ред и на първия пробив на сметката на Григор.



За жалост това не реши изхода на сета, тъй като последва моментален рибрейк за канадеца, който отново започна да играе със завидно самочувствие.

Денис често излизаше в близост до мрежата, което затрудняваше българския тенисист, а цялостната агресивна настройка на левичаря му позволяваше да определя темпото на разиграванията от дъното на корта.

https://twitter.com/doublefault28/status/1307378498147942406?s=20

Въпреки това изведнъж съмненията в главата на Шаповалов се завърнаха, като младокът започна да допуска множество двойни грешки, които даваха не малко шансове на Григор при посрещане.

Димитров се възползва именно от поредната възможност, за да пробие при 4:3, като впоследствие бившият номер три в света затвърди ключовия брейк, за да си издейства паритет в сетовете.



Григор заиграваше все по-енергично в курса на мача, като българинът изглеждаше пределно фокусиран, навлизайки в третата част, докато Денис сякаш бе загубил от свежестта в придвижването си, което отнемаше и от прецизното пласиране на ударите на канадеца.

За жалост обаче изведнъж ролите отново се размениха, като канадецът започна да играе с впечатляващ интензитет, който му помогна да поведе с ранен пробив в третия сет.

Шаповалов впоследствие демонстрира железни нерви, като за съжаление левичарят задържа предимството си от брейк до самия край на двубоя, с което и се класира за полуфиналите в надпреварата в италианската столица.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шаповалов спря устрема на Григор в Рим Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook