Шаповалов: Усетих как мога да спечеля турнира; надигравах Джокович в големи периоди

от в 09:11 на 10.07.2021
Калоян Соколов

Денис Шаповалов напусна корта облян в сълзи, след като допусна поражение в полуфиналния си двубой на Уимбълдън от Новак Джокович, но определено може да се гордее с представянето си и даде сериозна заявка за значими резултати в близкото бъдеще. Канадецът бе силно разочарован, ала все пак намери сили да даде задължителната си пресконференция, а ето какво сподели в нея:

За основната разлика в мача:

- Имах шансове във всеки сет, но той е номер едно в света и е играл много повече такива мачове. Късметът също беше малко повече на негова страна. Дадох всичко от себе си, само че нещата не се подредиха по особено приятен за мен начин.

За възможността Джокович някога да бъде негов ментор:

- Това би било страхотно, защото ще значи, че се е отказал от тениса. Той дойде веднага след мача в събелекаляната и ми каза как знае колко ми е тежко в момента, но най-доброто тепърва ми предстои. Наистина е специално да чуя тези окуражителни думи от негова страна и това показва какъв страхотен човек е.

За отказа от Олимпиадата:

- Имах огромно желание да представлявам страната си, само че рестрикциите щяха да бъдат твърде много. Достатъчно изморен съм от всички пътувания в последните седмици и взех разумното решение.

За тайната да си самоуверен в подобен тип срещи:

- Мисля, че се справих добре като цяло в хода на мача с тази задача, но той знае как да те поставя под напрежение във важните моменти и прави живота ти изключително труден. Просто няколко точки и удари не се получиха по желания начин, като можеше сблъсъкът да е съвсем различен. Аз пък продължавам да се уча.

За усещанията му по време на мача:

За пръв път усетих как имам играта, за да спечеля титла от Шлема. Никога досега не съм изпитвал подобно нещо и в големи периоди чувствах, че надигравам Новак, което е сериозна индикация за нивото ми в момента. Бяха дълги две седмици, уморен съм, само че определено имам множество позитиви за извличане и придобих огромна доза увереност за следващите турнири от Големия шлем. Вече знам на какво съм способен.

За шансовете на Беретини във финала:

Матео определено може да спечели. Играе чудесно от дъното на корта, използва отлично слайса си и за Джокович ще е наистина тежко. Новак може да има първокласен ретур, но Беретини е ужасно труден за пробиване и очаквам да видим здрава битка.

За връзката му с тревата:

- Нямах голям брой мачове на тази настилка през последните две години, ала винаги съм знаел, че пасва на стила ми. Истината е, че не съм вярвал в достигането си до полуфиналите и тепърва мога да се подобрявам на тревата, така че генерално съм доволен от напредъка си.

За чувството на излизане от корта:

- Беше ужасяващо и все още не е отминало. Вярвах в своята победа, но не се възползвах от шансовете си.

За цялостната му оценка спрямо Уимбълдън 2021

Никога преди не съм играл на подобно ниво и вече не се считам за същия играч. Дори днес видях неща, които в бъдеще мога да използвам, за да печеля големите трофеи и ще продъжа да работя, за да го сторя.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шаповалов: Усетих как мога да спечеля турнира; надигравах Джокович в големи периоди Калоян Соколов
Теми:  
atp | денис шаповалов | интервюта | Пресконференции | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook