Шарапова се завръща в Майорка - вдъхновена е от Надал (видео)

от в 03:04 на 17.06.2019
Георги Христов

Мария Шарапова разкри, че черпи вдъхновение от Рафаел Надал и невероятния начин, по който испанецът съумява да продължава кариерата си след тежки травми. През тази седмица рускинята предстои да участва на WTA турнир в любимата на Рафа Майорка.

32-годишната състезателка не е играла от турнира в Санкт Петербург през януари. Тя претърпя и операция на дясното рамо няколко седмици по-късно.

Сега тя ще се подготвя по време на Mallorca Open за Уимбълдън.

"Рафа Надал е най-впечатляващият боец на корта. Той е изключителен пример затова какво можеш да постигнеш чрез силата на волята и страстта, която влагаш. Винаги съм се възхищавала на начина, по който той се справя с всички тези травми. Той е най-добрият пример в това отношение.

"Спортът е основан предимно на физиката, особено при неговия стил. Освен това той е наистина мотивиран," коментира Шарапова на Балеарските острови.

Петкратната шампионка в турнири от Големия шлем в момента е 86-а в световната ранглиста. "Рамото ми е добре. Отне ми време да се завърна, но тук усещам, че имам добри шансове. Всеки мач ще бъде добър тест за мен. Може да си възстановен на 100%, но да се завърнеш в самата игра, е съвсем различно," допълни още Шарапова, която се надява рамото й "да издържи" по време на Уимбълдън, за да се представи максимално добре.

"Този спорт е толкова уникален и специален. Наслаждавам се и се опитвам всеки ден да подобрявам играта си," допълни Шарапова, която ще стартира в Майорка във вторник.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шарапова се завръща в Майорка - вдъхновена е от Надал (видео) Георги Христов
Теми:  
майорка | мария шарапова | рафаел надал | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в майорка | тони надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook