Схемата в Акапулко: Възможна среща между Надал и Медведев още на 1/2-финалите!

от в 11:47 на 20.02.2022
Диана Андреева

Турнирът в Акапулко ще събере на едно място част от елита на мъжкия тенис през следващата седмица. В игра ще можем да наблюдаваме петима представители на топ 10 в световната ранглиста, включително миналогодишния шампион Александър Зверев и победителя от Australian Open 2022 - Рафаел Надал. Очертават се интригуващи мачове още от самото начало на събитието, а ето какво точно ни предстои:

Първият поставен в схемата Даниил Медведев ще трябва да преодолее съпротивана на Беноа Пер на старта в Мексико. При победа световният номер две очаква някой измежду местния представител Алехандро Ернандез и Пабло Андухар, а на четвъртфиналите вероятно ще премери сили с Тейлър Фриц. 

В половината на Медведев се намира и шампионът от Australian Open 2022 Рафаел Надал. Жребият обаче далеч не бе благосклонен към испанеца, който ще трябва да се сблъска с намиращия се в отлична форма Райли Опелка още на старта. При успех на Рафа му предстои среща с Григор Димитров или Максим Креси, а в трети кръг вероятно ще премери сили с Матео Беретини. В случай, че до изненади не се стигне, на полуфиналите ни предстои да станем свидетели на сблъсък между Медведев и Надал, който ще бъде повторение на заключителния двубой от AO.

В долната половина от схемата също се заформят интересни мачове. Вторият поставен Александър Зверев не впечатлява с постоянство до момента през годината, но ще трябва да покаже високо равнище, за да се справи последователно с Дженсън Бруксби и Брандън Накашима. В трети кръг германецът също ще има нелека задача, защото ще срещне някой измежду Камерън Нори и Карлос Алкарас в спор за място на полуфиналите. 

В последната четвърт попадна подгласникът от 2021-а Стефанос Циципас. Пътят на гърка се очертава да бъде лесен, като той ще трябва да се справи с Ласло Джере на старта и Лоренцо Сонего във втори кръг. В случай, че не допусне да бъде надигран, Стефанос вероятно ще срещне осмия поставен Пабло-Кареньо Буста, преди да се класира сред последните четирима в надпреварата и да се изправи срещу Зверев в търсене на реванш от миналогодишния двубой помежду им именно на финала в Акапулко. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Схемата в Акапулко: Възможна среща между Надал и Медведев още на 1/2-финалите! Диана Андреева
Теми:  
акапулко | даниил медведев | рафаел надал | тенис турнир в акапулко

Коментари





Следвайте ни в Facebook