Схемата в ИУ: Швьонтек в една осмина с Радукану; Рибакина ще спори рано с бивша шампионка

от в 03:28 на 07.03.2023
Мартин Петков

Началото на новия сезон на женската тенис сцена ни донесе исканото от феновете разнообразие в големите надпревари, след като въпреки че Ига Швьонтек беше поставяна неизменно в ролята на абсолютен фаворит за всяка една от титлите, то тя не завоюва нито трофея от Аустрелиън Оупън, нито този от WTA 1000 състезанието в Дубай, като шампионка в Мелбърн беше Арина Сабаленка, а в емирството триумфира Барбора Крейчикова, надигравайки именно полякинята на финала. Сега на хоризонта се появява следващият Мастърс в Тура при дамите - този в Индиън Уелс, където задачата да защитава короната си отпреди година ще има световната номер едно, но предвид формата на тенисистките като гореспоменатите две, както и други такива в лицето на Белинда Бенчич, Елена Рибакина и Джесика Пегула, то надпреварата обещава поредните вълнуващи сблъсъци, а сега нека да разгледаме в детайли жребия за турнира.

Схемата се оглавява от действащата шампионка Ига Швьонтек, която ще стартира директно от втори кръг с двубой срещу Клеър Лиу или Алисън ван Уйтванк, всяка от които трудно би могла да окаже съпротива на полякинята. При успех световната №1 най-вероятно ще се изправи срещу поставената под №32 и бивша шампионка Бианка Андрееску. В същата осмина жребият постави още Ема Радукану, която ще опита да се завърне обратно на победния и среща между нея и Ига не е изключена. Сред останалите потенциални съпернички на Швьонтек в битка за място на полуфиналите още откриваме Каролин Гарсия, Лейла Фернандес и Мадисън Кийс.

Онс Жабер пък предвожда втората четвърт, като ще открие турнира си с мач от втори кръг срещу Марина Заневска или Лоурън Дейвис, след което я очаква евентуален сблъсък с 28-ата поставена Мари Бузкова. На осминафиналите пък за тунизийката предстои потенциална среща с носителката на две титли от състезанието - Виктория Азаренка. В тази част от схемата попаднаха още Дария Касаткина, финалистката от Аустрелиън Оупън - Елена Рибакина, и бившата шампионка Паула Бадоса, вторите две от които ще се изправят помежду си още в третия кръг, като навярно една от изброените ще бъде опонентка на световната номер 4 в четвъртфиналната фаза.

Най-високопоставена в третата четвъртина е домакинската представителка Джесика Пегула, която ще открие участието си срещу квалификантка или шампионката от Мерида - Камила Джорджи, а победителката от сблъсъка помежду им навярно ще срещне 26-ата поставена Анастасия Потапова. Изпитанието за американката във фазата на топ 16 според предварителните прогнози ще бъде Петра Квитова или Йелена Остапенко, като за място на полуфиналите световната номер 3 ще трябва да се справи още със съпротивата на Мария Сакари, Каролина Плишкова и Вероника Кудерметова.

Водач в най-долната част на схемата е шампионката от Откритото първенство на Австралия - Арина Сабаленка, която ще стартира директно от втория етап срещу Ализе Корне или Евгения Родина, а впоследствие е възможно да оформи повторение на четвъртфинала си от Мелбърн с Дона Векич, която вчера завоюва титлата в Монтерей. В осминафиналите беларуската по всяка вероятност ще срещне шампионката от Дубай - Барбора Крейчикова, която ѝ нанесе единствената загуба до момента през сезона, дошла именно в емирството. Класиране за най-добрите осем в турнира ще донесе мач на световната номер 2 навярно срещу някоя измежду младите надежди на домакините Кори Гоф и Аманда Анисимова или пък ще означава римейк на сблъсъка ѝ от АО с Белинда Бенчич.

Ето тук можете да разгледате пълния жребий за надпреварата в Индиън Уелс:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Схемата в ИУ: Швьонтек в една осмина с Радукану; Рибакина ще спори рано с бивша шампионка Мартин Петков
Теми:  
wta | wta 1000 | Арина Сабаленка | виктория азаренка | джесика пегула | елена рибакина | жребий | ига швьонтек | индиан уелс | каролин гарсия | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook