Схемата в Париж: Мегасблъсъка Надал - Зверев; Джокович срещу финалиста още на 1/4-финал

от в 20:18 на 23.05.2024
Калоян Соколов

Ролан Гарос ще стартира тази неделя, а жребият при мъжете отреди страхотни мачове още на старта. Безспорен гвоздей в програмата е битката между 14-кратния шампион Рафаел Надал и Александър Зверев, който през миналата седмица спечели Мастърса в Рим. Това ще бъде повторение на тяхната полуфинална битка от 2022-ра, когато Зверев изглеждаше готов да се бори за успеха срещу Краля на клея, но се контузи тежко и напусна корта на патерици, което го извади от игра до края на сезона.

Надал има предимство от 7:3 в преките си сблсъци със световния номер четири, но определено този път олимпийския шампион от Токио ще влезе в срещата като тежък фаворит. Победителят от този мегасблъсък ще се изправи срещу един измежду Давид Гофен и местния представител Джовани Мпечи Рикар, който доскоро беше в серия от 10 поредни победи и днес ще изиграе 1/4-финалния си двубой от ATP 250 надпреварата в Лион.

Първият поставен на пътя на Зверев е Талон Грийспор, а Холгер Руне и Карен Хачанов са възможни съперници за него или Рафа в 1/8-финалите. В тази втора четвъртина място намери и Даниил Медведев, а звездният облик на горната половина се допълва от Новак Джокович и Каспър Рууд, които още на 1/4-финалите биха могли да осъществят своеобразно повторение на финала им от миналата година.

Самата схема на Джокович преди това изглежда отлична, като той ще стартира участието си с мач срещу двойковия специалист Пиер-Юг Ербер, след което го очаква битка с победителя от двойката Роберто Карабайес Баена - Констант Лестиен. Лоренцо Музети пък е възможен опонент на сърбина в третия кръг, като италианецът към момента изпитва здравословни проблеми и се отказа от мача си на Мастърса в Рим, а в четвъртия кръг защитаващият шампион може да се изправи срещу 1/2-финалиста от Мастърса в Рим - Томи Пол.

Долната половина е предвождана от Яник Синер, който в първи кръг ще се срещне с Кристофър Юбенкс, чиито резултати на клей са повече от незадоволителни. Във втори кръг пък може да станем свидетели на интересен мач между световния номер 2 и победителя от срещата между Борна Чорич и местния любимец Ришар Гаске. В трети кръг пък вариантите за Синер минават през Камерън Нори, Анди Мъри и Стан Вавринка, като последните двама ще оформят шампионска битка още на старта.

На осминафиналите е възможно да видим двубой между южнотиролеца и финалиста от Рим - Николас Джари, а потенциални съперници в 1/4-финалите за втория поставен са Хуберт Хуркач, Григор Димитров и Алехандро Табийо.

В тази половина попадна и Карлос Алкарас, чийто жребий не е никак за завиждане. Карлитос започва срещу квалификант, но след това ще трябва да мине последователно през двама от най-талантливите млади играчи, а именно Джак Дрейпър и Себастиан Корда. В четвъртия кръг нещата стават още по-сложи за шампиона от Уимбълдън, тъй като Бен Шелтън и Феликс Оже-Алиасим са сред потенциалните опции за негов съперник.

Ако Алкарас иска да стигне до полуфинален сблъсък със Синер, то в четвъртфиналите ще трябва да мине през някой измежду Стефанос Циципас и Андрей Рубльов, които може да се срещнат още в 1/8-финалите.

Пълен жребий при мъжете на Ролан Гарос:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Схемата в Париж: Мегасблъсъка Надал - Зверев; Джокович срещу финалиста още на 1/4-финал Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | анди мъри | жребий | карлос алкарас | новак джокович | рафаел надал | ролан гарос | Стан Вавринка | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook