"Ши*ан руснак" или началото на враждата между Даниил Медведев и Стефанос Циципас

от в 18:13 на 26.01.2022
Мирела Николова

В петъчния ден ни предстои да станем свидетели на епизод №9 от съперничеството между Даниил Медведев и Стефанос Циципас, които ще излязат на корта в Мелбърн в ожесточена битка за класиране на финала на Откритото първенство на Австралия, като до този момент балансът е на страната на руснака, който води с 6:2 в преките им мачове. Залогът в предстоящия двубой не е просто място в сблъсъка за титлата, но и въпрос на чест предвид обтегнатите отношения помежду им отпреди години.

Началото на враждата им е свързано и с началото на тяхното съперничество и датира от Мастърса в Маями през 2018-а година. Първият мач, противопоставящ тогавашните световен №70 и световен №52, съответно Циципас и Медведев, завършва в полза на руския представител, а след края на срещата напрежението между двамата може да се реже с нож.

При задължителния поздрав между съперниците на мрежата Циципас каза нещо на Медведев, който по-късно разкри, че гъркът го е нарекъл "ши*ан руснак". Последва избухване от страна на Даниил и той отвърна на опонента си с думите: "Човече, по-добре си затваряй устата! Стефанос, няма ли поне да ме погледнеш в очите? Отиваш до тоалетната в паузата между сетовете, където се бавиш повече от 5 минути, а след това и не се извиняваш, че топката ти е докоснала мрежата. Мислиш ли, че си добро дете? Погледни ме!".

В тази ситуация бе задължителна намесата на съдията на стола, който трябваше да успокои видимо раздразнения руснак, преди Циципас да напусне корта, без изобщо да обърне внимание на Даниил. Тогава Медведев се обърна към главния арбитър и каза: "Той започна това. Той. Нарече ме "ши*ан руснак". Смятате ли, че това е достойно? Той е просто малко дете, което не знае как да се бие. Ако не ми беше казал нищо, нямаше да му отговарям, но при положение че го прави и иска да се стига до спор, трябва да продължи, а той дори не ме погледна след това".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Ши*ан руснак" или началото на враждата между Даниил Медведев и Стефанос Циципас Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | даниил медведев | любопитно | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook