Шиникова не можа да се противопостави на бивша №12 и приключи участието си на Уимбълдън

от в 13:16 на 22.06.2022
Мартин Петков

Изабелла Шиникова изпитваше сериозни колебания от началото на тревния сезон, след като спечели общо девет гейма за участията си в пресявките на надпреварите в Хертогенбош и Берлин, където логично отпадна след по един изигран мач, но през вчерашния ден софиянката откри кампанията си в квалификациите на Уимбълдън и постигна знаков успех срещу местна представителка, за да продължи напред в турнира. Победата отведе родната ни представителка до втория кръг в пресявките на най-старата тенис надпревара, където днес Белла срещна белгийката и бивша номер 12 Янина Викмайер, в опит да достигне за дебютен път финалния мач в квалификациите на третия ,,мейджър" за годината.

Сблъсъкът извади на показ натрупаната умора след вчерашната битка при втората ни ракета, която изпитваше затруднения в нагласата с краката към топката, както и страдаше от липсата на присъщия за височината ѝ от 184 сантиметра начален удар, поради което, за съжаление, след по-малко от час игра логичното се случи и Шиникова напусна турнира с поражение в последователни сетове - 0:6 3:6.

Викмайер стартира убедително на ретур, като притискаше българката и след куп неточности в играта на софиянката, навярно повлияни от по-бавното ѝ приспособяване към условията на корта, то тя сдаде откриващото си подаване. Последвалите минути определено изпратиха почитателите на Белла в недоумение от случващото се, след като световната номер 217 спечели едва 3 точки от възможни 16 и предаде сервиса си на още два пъти, за да изостане с 0:5 в резултата по-малко от четвърт час след началото на двубоя. Бившата номер 12 не се влияеше по никакъв начин от неочаквано слабото представяне на Шиникова и чрез безпроблемен гейм на начален удар ,,върза геврек" на нашенката, като с това записа и откриващия сет на сметката си.

Силният старт на втората част от страна на родната представителка даде лъч надежда за всички ни, че двубоят е далеч от своя край, след като втората ни ракета спечели първи гейм и разполагаше с три брейкбола да вземем ранен аванс, ала за сметка на това пропиля възможностите си до една и на свой ред за пореден път се пропука на сервис, инкасирайки пробив, с който изостана в резултата със сет пасив и 2:4. Викмайер попаднала в печелившата позиция на корта не се нуждаеше от нищо повече, като облагодетелствана от грешките на Белла и далеч по-успешното си представяне в атакуващ план, затвори сблъсъка в своя полза, реализирайки нов брейк в деветия гейм.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шиникова не можа да се противопостави на бивша №12 и приключи участието си на Уимбълдън Мартин Петков
Теми:  
wta | изабелла шиникова | уимбълдън | янина викмайер

Коментари





Следвайте ни в Facebook