Шиникова не успя да запише втора победа в Лондон и напусна Уимбълдън 2021

от в 20:48 на 23.06.2021
Диана Андреева

Изабелла Шиникова не успя да намери място в третия заключителен кръг на Уимбълдън 2021. Българката остана на крачка от втори успех в английската столица и донесе първата българска загуба през днешния ден. Но представянето на Белла далеч не трябва да бъде критикувано, тъй като световната номер 220 се опитваше да спечели всяка една точка и показа високо ниво на игра, ала нейната противничка Клейр Лиу бе по-стабилна в ключовите моменти и си извоюва триумфа след 6:4 6:3.

Българката излезе на корта в All England Club много уверено. Шиникова показа агресивен тенис и заслужено притисна своята опонентка, достигайки до четири брейкбола още в откриващия гейм на мача, ала късметът далеч не беше на страната на нашето момиче и тя не успя да реализира пробив. Силите на корта впоследствие се изравниха, но точно когато сервираше за 5:5 Изабелла се пропука и предаде първия сет.

Втората част също се развиваше много равностойно. Двете си разменяха дълбоки удари, които водеха до немалко продължителни разигравания, ала Лиу бе по-постоянна от дъното та корта и заслужено задавше темпото в срещата. Американката сервираше добре, което и се оказа ключа към крайната победа, защото тя безпроблемно задържа брейк аванса си и сложи точка на двубоя в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шиникова не успя да запише втора победа в Лондон и напусна Уимбълдън 2021 Диана Андреева
Теми:  
изабелла шиникова | уимбълдън | шиникова

Коментари





Следвайте ни в Facebook