Шиникова се бори до последно, но приключи участието си в пресявките на АО

от в 13:29 на 12.01.2021
Анисия Стоева

Китайката Жа-Жинг Лу, световна номер 200 в WTA, не остави шансове на Изабелла Шиникова да се класира за последния кръг на квалификациите за първия за годината турнир  от Големия шлем. Българската тенисистка, класирана под номер 202, отстъпи в двубоя след 2:6 5:7 за по-малко от час и половина игра във втория квалификационен кръг на надпреварата.

Шиникова успя да осъществи два пробива в подаването на съперничката си, докато китайкато съумя да запише цели 5 брейка. Жа-Жинг Лу държеше 52% вкаран първи сервис, като именно заради тази нестабилна статистика и допусна 4 двойни грешки. Белла, от своя страна, имаше 73% ефективност при подаването си, като превъзхождаше съперничката си с нейните 64%.

Българката има за какво да съжалява, тъй като изпусна три възможности да запише втория сет на нейната сметка и да търси положитена развръзка в последния трети. Белла изоставаше с 1:4 във втората част, но успя да обърне до 5:4 и тогава пропиля три сетбола на сервиса на съперничката.

Класирането й за втория квалификационен кръг на турнира в Мелбърн бе едва първо такова за 29-годишната софиянка. Тя все още не може да дебютира в основната схема на Големия шлем, като най-доброто и постижение е трети квалификационен кръг - през 2019-а на US Open.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шиникова се бори до последно, но приключи участието си в пресявките на АО Анисия Стоева
Теми:  
Аустрелиън Оупън | бг тенис | изабелла шиникова

Коментари





Следвайте ни в Facebook