Шнур: Федерер и Надал са егоисти

от в 10:03 на 15.01.2020
Павел Димитров

Брейдън Шнур определи Роджър Федерер и Рафаел Надал като "егоисти". Канадецът смята, че те са по-загрижени за своите рекорди и е време двамата да се активизират, и да започнат да протестират гласно срещу условията за игра по време на Australian Open.

Световният №103, който е трети поставен в квалификациите, беше унищожителен в критиките си към организаторите след победата си над австриеца Себастиан Офнер. Мачът продължи над два часа и се проведе при изключително тежки условия.

Шнур изрази мнение, че големите имена в спорта трябва да са по-активни и да защитят по-малко познатите играчи, които нямат възможност да се постоянно пред камерите и съответно няма как да бъдат чути.

"Топ играчите трябва да го кажат - Роджър и Рафа са малко егоистични в мисленето си", каза Шнур пред AAP.

"Тъй като те са към края на кариерите си, единственото, за което мислят, е тяхното наследство, а не за самия спорт. Те трябва да се активизират."

Шнур каза, че се чувствал така, че все едно е пушил цигари по време на мача си.

"Чувствах сухота в гърлото си." Това на 100 процента не е нормално и играчите, които имат астма, са в изключително неизгодна позиция в момента."

Организаторите забавиха мачовете с над три часа в сряда, но индексът за качество на въздуха, когато играчите излязоха на корта, все още беше оценяван като "нездравословен" заради дима от пожарите във Виктория.

Брейдън Шнур завърши с това, че е изключително разочарован от лошото отношение към него от страна на организаторите. По негово мнение това се дължи само и единствено на факта, че не е популярно име, а просто поредният квалификант.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

 

Оцени тази статия:
Шнур: Федерер и Надал са егоисти Павел Димитров
Теми:  
australian open | рафаел надал | роджър федерер | тенис | тенис бг

Коментари





Следвайте ни в Facebook