Шотландският боец се сбогува с Париж: Вавринка на даде нито сет на Мъри и го разгроми на РГ

от в 00:00 на 27.05.2024
Калоян Соколов

Срещата между Стан Вавринка и Анди Мъри беше най-дългоочакваната в програмата на първия ден от Ролан Гарос. Двамата големи шампиони излязоха на "Филип Шатрие", за да премерят сили за 24-ти път помежду си. Швейцарецът демонстрира, че със сигурност се чувства по-добре на червена настилка спрямо британеца, като спря Мъри за трети пореден път на надпреварата в Париж - 6:4 6:4 6:2 за 2 часа и 19 минути игрово време.

Така бившият номер едно се сбогува завинаги с френската столица, в която беше финалист през 2016-та година, но така и не спечели мач през последните 7 години на втората "мейджър" надпревара през сезона, докато бившият шампион ще спори с един измежду Камерън Нори и Павел Котов за място в третия кръг на надпреварата.

Началото беше напълно равностойно, като нито един от двамата 3-кратни шампиони от Шлема не съумяваше да изгради някакво по-сериозно надмощие над другия. Мъри обаче сякаш се чувстваше малко несигурен с новата си ракета (Yonex) и видимо отиграванията му бяха лишени от нужното количество дълбочина и острота, а Вавринка се възползва от това, за да пробие в ранните етапи от сета и оттам насетне за него нямаше проблеми да се поздрави с успеха в откриващата част.

Мощта на швейцареца вземаше все повече връх над защитата на 2-кратния олимпийски златен медалист, който често само гледаше как топката профучава покрай него. Стан несъмнено правеше един от най-силните си мачове през последната година и трупаше уинъри с лекота в актива си, като осъществи брейк в третия гейм на втория сет и отново задържа безпроблемно аванса си, а Мъри не спираше да показва изключително негативни реакции на корта.

Вавринка се отпусна в максимална степен по време на третата част и всичко му се получаваше с лекота, докато британецът видимо нямаше физически сили да продължи наравно борбата и инкасира нови два пробива, а бившият номер три постави точка на спора със своя коронен бекхенд по правата, с което сложи край на кариерата на Анди Мъри на Ролан Гарос, а накрая двамата се поздравиха с дълга прегръдка, покзвайки огромното си уважение един към друг.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шотландският боец се сбогува с Париж: Вавринка на даде нито сет на Мъри и го разгроми на РГ Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | Обзори | ролан гарос | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook