Шоуто е гарантирано: Кирьос и Кокинакис обединяват сили на Уимбълдън

от в 15:22 на 25.06.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос и Танаси Кокинакис се включиха чрез "уайлдкард" в надпреварата по двойки на тазгодишния Аустрелиън Оупън. Двамата състезатели нямаха някакви огромни очаквания спрямо себе си и гледаха просто да се забавляват, но още в откриващия си двубой победиха най-добрата двойка за изминалата година, а именно Мате Павич и Никола Мектич. Мачовете на местните представители се превръщаха в огромен спектакъл, а публиката създаваше атмосфера, която рядко можем да видим на тенис корта и съперниковият тандем често изглеждаше в състояние на шок. В крайна сметка самият Кирьос призна в хода на турнира как няма непобедими опоненти за него и партньора му, което действително се оказа така и австралийците триумфираха с купата от домашния си Шлем.

Кирьос и Кокинакис се отличават от типичните специалист в карето, като не се съборазявят с установените тактики, а действат по свой собствен начин и точно това ги прави успешни. Един от големите въпроси пък се криеше в евентуалното участие на дуото в останалите "мейджър" надпревари през 2022-ра, а вече официално можем да обявим, че Ник и Танаси планират да играят на тазгодишния Уимбълдън.

Новината донякъде е изненадваща, защото Кирьос нямаше намерение да обединява сили заедно с добрия си приятел на надпреварата в Лондон, тъй като мачовете там са в 3 от 5 сета и натоварването ще стане прекалено сериозно за тенисисти, чийто приоритет са изявите в състезанието на сингъл. Самият Кокинакис не скри колебанията на двамата за подновяване на тяхното партньорство в британската столица, но сподели как ще преценяват ситуацията преди всеки мач и най-вече ще гледат отново да се забавляват.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шоуто е гарантирано: Кирьос и Кокинакис обединяват сили на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | Двойки | Ник Кирьос | танаси кокинакис | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook