Шоуто не разочарова: Медведев пречупи Кирьос в мача на турнира до момента!

от в 13:30 на 20.01.2022
Владислав Риждов

 Даниил Медведев срещна известни трудности срещу Ник Кирьос в най-очаквания мач за деня в Мелбърн, но бе по-солидният във важните моменти и се поздрави с победата, надделявайки след 7:6(1) 6:4 4:6 6:2 в мач, който продължи близо три часа.

Кирьос спечели безупречно откриващия си гейм, нанизвайки три аса, а впоследствие си извоюва два поредни шанса за пробив при сервис на Медведев. Опрян до стената обаче, руснакът отговори подобаващо на предизвикателството от неговия опонент и задържа подаването си, а още в ответния гейм пречупи австралиеца и така се отскубна с 3:1. Кирьос, от своя страна, не се предаде и продължи да се бори. Това в крайна сметка донесе позитиви на любимеца на публиката и той си върна пробива пасив - 4:4. До края двамата продължиха да бъдат агресивни в собствените си сервис геймове, преди да се стигне до закономерен тайбрек. Той обаче бе еднопосочен, тъй като световният номер 2 взе контрола още от първата точка, докато поредица от грешни решения на Кирьос не му позволиха да бъде конкурентоспособен и така частта отиде на сметката на руснака.

Сервирайки първи във втория сет, Медведев взимаше лидерството и поставяше под напрежение опонента си, но Кирьос не се пропукваше и също бе категоричен от начален удар. Паритетът се запази почти до самия край, когато световният номер 115 изигра слаб сервис гейм и бе пречупен при 5:4, което удвои аванса на Медведев в отделните части.

Третият сет се движеше равностойно до средата, като двамата печелеха на бърза ръка подаванията си. В един момент обаче Кирьос рязко вдигна интензитета и се добра до две точки за брейк при 15:40. Медведев отрази първия шанс с чудесен сервис, но при втората си възможност австралиецът нанесе мощен форхенд по правата и открадна гейма за себе си, преди безпроблемно да затвори и частта в своя полза.

Подемът на екстравагантния състезател продължи и в четвъртия сет. Кирьос стартира с възможност за пробив, но основното оръжие на Медведев в днешния ден, началният му удар, го измъкна и в тази ситуация. Впоследствие руснакът постепенно взе инициативата, докато съперникът му регистрира спад. Световният номер 2 и един от основните фаворити за трофея, наказа на два пъти слаби подавания на Кирьос, преди да смълчи феновете по трибуните, подпечатвайки си победата. Следващият съперник за руснака ще бъде Ботик Ван Де Зандсхулп, който преодоля съпротивата на Ришар Гаске по-рано днес.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шоуто не разочарова: Медведев пречупи Кирьос в мача на турнира до момента! Владислав Риждов
Теми:  
Аустрелиън Оупън 2022 | даниил медведев | Ник Кирьос | обзор | открито първенство на австралия

Коментари





Следвайте ни в Facebook