Щастливият Беретини: Доволен съм, защото името ми ще остане в историята

от в 15:52 на 25.01.2022
Диана Андреева

Сам Грот имаше честта да проведе интервю на корта с Матео Беретини - първият в историята на Australian Open италиански тенисист, достигнал до полуфиналната фаза. След един титаничен мач между Беретини и Гаел Монфис, завършил по-късно от полунощ местно време, световният номер седем взе участие в кратко интервю на корта. Макар и освиркван от почитателите на Ла Монф, Матео все пак с усмивка отговори на зададените въпроси:

Матео, поздравления! С тази си победа ти се превърна в първия в историята италианец, който се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия. Това е престижно постижение, защото успехите на страната ти в спорта далеч не са малко. Как се чувстваш?

- Невероятно е. Не мога да опиша как се чувствам в момента. Доволен съм от битката, тя беше трудна и повече от емоционална. Оставих сърцето и душата си на корта. Щастлив съм, че се справих и че записах своето име в историята на италианския тенис.

Какво си мислеше, когато загуби четвъртия сет и допусна Монфис да заличи преднината ти от 2:0?

- Повтарях си единствено, че трябва да продължа да бъда концентриран. Целях да бъда фокусиран. Той започна да играе твърде добре, но аз бях предварително подготвен за подобен сблъсък.

Феновете неведнъж ме освиркваха, правят го и в момента. Някои от зрителите не заслужават да бъдат на корта, но няма какво да направя по въпроса. Не мога да бъда харесван от всички, ала това по никакъв начин не ме вълнува. Важна е единствено победата.

Разполагаш с два дни, за да се възстановиш. Но същото важи и за твоя следващ противник Рафаел Надал. Какви са очакванията ти за този мач?

- За мен е чест, че ще премеря сили с Рафа. В миналото не знаех какво да очаквам от него и излязох на корта неподготвен, а той ме победи, но сега се чувствам по-уверен в себе си.

През утрешния ден на корта ще излезе Яник Синер. Ще подкрепиш ли сънародника си и ще гледаш ли мача му?

- Разбира се, със Синер сме добри приятели, но същото важи и за неговия утрешен съперник - Стефанос Циципас. Ще се настаня удобно в хотелската си стая, за да проследя двубоя им.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Щастливият Беретини: Доволен съм, защото името ми ще остане в историята Диана Андреева
Теми:  
Австралия | Аустрелиън Оупън 2022 | беретини | гаел монфис | интервю | матео беретини | монфис | тенис интервю

Коментари





Следвайте ни в Facebook