Щастливият Зверев: Нищо не е по-значимо от Олимпийските игри

от в 17:27 на 01.08.2021
Мирела Николова

Александър Зверев е новият олимпийски шампион, след като не остави никакви шансове на Карен Хачанов във финалната битка за златото, и по този начин донесе първия и единствен медал за Германия на тазгодишната Олимпиада в Токио. По пътя си към най-високото отличие Саша надигра големия фаворит Новак Джокович, слагайки край на невероятната му серия от 22 поредни спечелени двубоя. 

Въпреки че Олимпийските игри сякаш остават в сянката на четирите надпревари от Големия шлем, германецът смята, че олимпийският златен медал е най-ценното отличие дори и в тениса.

"Няма нищо по-значимо от това да се окичиш със златото. Току-що спечелих Олимпийския тенис турнир и мисля, че няма как да стане по-хубаво. Златният медал от Олимпиада има невероятна стойност за мен, защото не играеш само за себе си, а представляваш цялата си родна страна“, каза световният №5 минути след своя триумф.

"Всички тенис специалисти и бивши играчи винаги са смятали останалите тенисисти за по-добри от мен, но към момента аз имам спечелени 16 титли от АТР, сред които са 4 от сериите "Мастърс 1000", една от финалния Мастърс и златен медал", добави още Саша.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Щастливият Зверев: Нищо не е по-значимо от Олимпийските игри Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | интервю | любопитно | олимпийски игри | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook