Ще има българин в 1/2-финалите на Уимбъдън: 13-годишният Иванов записа нов успех!

от в 17:30 на 08.07.2022
Калоян Соколов

Едно от нововъденията на тазгодишния Уимбълдън е надпреварата за юноши и девойки до 14 години. Именно там се изявява Иван Иванов, който е последният български участник в Лондон и дори е водач в основната схема. Нашият сънародник напълно си е заслужил тази привилегия, тъй като в момента е номер едно в ранглистата на Европа за своята възрастова група и вчера откри победоносно кампанията си на "свещената трева", надигравайки местния представител Марк Сийбън.

Днес пък Иван трябваше да премери сили с Данте Пагани, който също постигна успех в откриващия си двубой от надпреварата и двете момчетата изиграха много оспорван двубой, но в крайна сметка победата отиде в актива на родния ни представител - 4:6 6:3 10:8. По този начин Иванов си гарантира място в полуфиналите на турнира, а по-късно днес ще излезе в последен мач от групата срещу тунизиеца Али Мисум, като евентуална победа ще му подсигури спечелването на неговия поток.

Срещата не започна добре за нашето момче, тъй като допусна пробив още в третия гейм. Оттам насетне българинът печелеше значително по-лесно своите подавания и редовно притискаше съперника си от ретур, ала Пагани прибягваше до излизания към мрежата във важните моменти и се справяше отлично в тази зона от корта, което му помогна да спечели откриващия сет.

Аржентинецът продъжли да играе на високо ниво и реализира брейк в началото на втората част, само че постепенно Иванов покачи своето равнище и използваше умело своя слайс, който минаваше много ниско над мрежата и изкарваше неговия съперник от комфортната му зона. Това предизвика сериозно количество грешки от ракетата на непоставения състезател и следващите четири гейма бяха спечелени от водача в схемата, а така се стигна до паритет в общия резултат.

Решителният сет се изигра под формата на супер тайбрек до 10 точки и силите бяха много изравнени. Първата смяна на полетата дойде при 3:3. Последва силна серия от страна на Иванов, която му позволи да се откъсне напред с 6:4, но южноамериканецът не се предаде и обърна нещата до 8:6 в своя полза. Тогава Иван осъществи някои от най-добрите си отигравания в хода на сблъсъка, като блесна с превъзходен минаващ удар от форхенд и веднага след това се отчете с изящен лоб. Наред беше дълго разигравание, където отново 13-годишната ни надежда се оказа по-издръжлив, а мачболът веднага беше реализиран с непоколебим форхенд по диагонала.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ще има българин в 1/2-финалите на Уимбъдън: 13-годишният Иванов записа нов успех! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | иван иванов | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook